Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Expositie Bastiaan Woudt bij Museum Kranenburgh

Twist: de eerste museale tentoonstelling van de in Bergen getogen fotograaf Bastiaan Woudt

Bij Museum Kranenburgh is tot en met 18 september van dit jaar Twist, de eerste museale tentoonstelling van de in Bergen getogen fotograaf Bastiaan Woudt, te bewonderen.

De fotograaf heeft samen met gastcurator Eliane Odding een zorgvuldige selectie van zijn studio en reisfoto's samengesteld, een beknopte weergave van zijn werk van de afgelopen jaren.

foto: © Bastiaan Woudt - Carlos, 2014
foto: © Bastiaan Woudt - Carlos, 2014

Bastiaan Woudt's meesterwerken zoals Carlos (2014) en Rhythm (2020) - beide covers van zijn nieuwste release, boek Rhythm (2021) en ook zijn iconische werken Thula (2017) en Disk (2020) die werden gepresenteerd en verkocht op internationaal gerenommeerde veilingen Christie's en Phillips maken ook deel uit van de tentoonstelling die in totaal zesentwintig werken van de fotograaf samenbrengt.

Terwijl zijn werk onmiskenbaar modern is, wordt het ook vergeleken met het werk van illustere voorgangers

Woudt, die zowel autonoom als in opdracht werkt, is internationaal succesvol geworden. Terwijl zijn werk onmiskenbaar modern is, wordt het ook vergeleken met het werk van illustere voorgangers. Door een innovatieve digitale aanpak te combineren met een bijzonder technisch proces, wekt hij de suggestie om met een analoge camera te werken.

foto: © Bastiaan Woudt - Berglandschap
foto: © Bastiaan Woudt - Peak

In slechts tien jaar, zonder enige formele opleiding, heeft Bastiaan Woudt zich ontwikkeld tot een kunst- en modefotograaf. In deze relatief korte periode heeft hij met een buitengewone visuele kracht zijn kenmerkende signatuur neergezet. Zijn beelden, consequent in zwart-wit gemaakt, zijn elegant en esthetisch aantrekkelijk.

Zijn beelden, consequent in zwart-wit gemaakt, zijn elegant en esthetisch aantrekkelijk.

Het Museum Kranenburgh herkent zich in Woudts internationale oriëntatie en zoekt nieuwe verbindingen tussen Bergen en de rest van de wereld.

foto: © Bastiaan Woudt - Unveil, 2018
foto: © Bastiaan Woudt - Unveil, 2018

Woudts fotografie is veelvuldig geëxposeerd op internationale beurzen en musea zoals Paris Photo, Photo Basel, AIPAD NewYork, Photo London, Photo Shanghai en Fotografiska. Zijn portfolio omvat werk voor klanten als Harper's Bazaar, British Vogue, New York Magazine en Numéro Paris - om er maar een paar te noemen.

Twist - Bastiaan Woudt
16 april t/m 18 september 2022
Museum Kranenburgh

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: