Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Travel Photographer of the Year 2020 open voor inzendingen

Travel photographer of the year 2020

De 2020 Travel Photographer of the Year-awards (TPOTY) zijn nu geopend en inzendingen kunnen online worden ingediend via www.tpoty.com ofwel worden ingediend als prints.

In een tijd waarin reizen zo beperkt is, nodigen de organisatoren van TPOTY amateur- en professionele fotografen uit alle landen en van alle leeftijden uit om door hun archieven van reisbeelden te bladeren om deel te kunnen nemen aan de 18e editie van de internationale wedstrijd. En gezien de financiële problemen waarmee velen worden geconfronteerd als gevolg van de COVID-19-situatie, zijn de toegangsprijzen voor mei en juni met 50% verlaagd.

Portret van eskimo meisje met bloemetjes en vlechtje in haar in gebied met heuvels en wolken, Photographer: Zijie Gong, China
foto: © Zijie Gong, China (age 16) - Award: Runner-up, Young TPOTY 15-18 2016. Between Sichuan and Tibet, China, A life of freedom for young children

TPOTY wil graag de boodschap overbrengen dat nieuwkomers in deze buitengewone tijden geen onnodige reizen mogen maken of een blokkering die van kracht is in hun land van verblijf mogen doorbreken om foto's te maken om in te dienen. De wedstrijd heeft deelnemers altijd toestemming gegeven om afbeeldingen uit hun archieven in te dienen - d.w.z. hedendaagse fotografie die de afgelopen jaren is gemaakt - en heeft altijd gezegd dat 'reizen begint wanneer je je huis verlaat'.

Nooit eerder was dit zo belangrijk. Inzenden kan tot 2 november, dus afhankelijk van wanneer de reisbeperkingen worden opgeheven, is het mogelijk dat deelnemers ook tijd hebben om nieuw materiaal te schieten voor de sluitingsdatum, als ze dat willen.

Categorieën en prijzen

Het scala aan categorieën weerspiegelt de diversiteit van reisfotografie. De algehele winnaar (de reisfotograaf van het jaar 2020) is de deelnemer die de beste van acht afbeeldingen indient in de portfolio-categorieën Landscapes & Earth Elements, Nature, Sealife, Wildlife, People of the World en Travel' Folio. En er is een speciale prijs voor fotografen van 18 jaar en jonger Young Travel Photographer of the Year, die is onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen. Er zijn ook drie One Shot-categorieën voor één afbeelding - Colors of Life, Islands en Solitude - en een Smart Shot-categorie iTravelled voor afbeeldingen die zijn gemaakt met een mobiele telefoon of tablet.

Hans van sneeuwaap aan rots hangend. Fotograaf Johan Siggesson uit Zweden. TPOTY Award winnaar 2017
foto: © Johan Siggesson, Sweden. Award: Winner, Wildlife, TPOTY 2017, Jigokudani, Yudanaka,
Japan

Johan Siggesson: "Het fotograferen van de sneeuwapen in Hell Valley in Japan is eenvoudig. Ze zijn overal, ze zijn dichtbij en ze zijn niet bang. Ik merkte dat als ik de afbeelding op een bepaalde manier zou samenstellen, het eruit zou zien alsof er een bijna mensachtig wezen omhoog klimt."

Prijzen zijn onder meer geldbeurzen, de nieuwste Fujifilm X-T4 camera en lens, een Chris Weston Life Changing Photography International workshop, kleding van Páramo, Photo Iconic fotocollege, Genesis Imaging giclée tentoonstellingsafdrukken en lidmaatschap van de Royal Photographic Society.

foto: © Marinka Masséus/tpoty.com | winnaar Faces, People, Cultures
foto: © Marinka Masséus, Netherlands. Award: Winner, Faces People, Cultures TPOTY 2018

Bovendien zullen de winnende fotografen hun werk tentoonstellen op TPOTY-tentoonstellingen in Londen en elders in 2021 en te zien zijn in een Reisfotograaf van het jaar-boek.

Tentoonstelling

De geplande tentoonstellingen met de TPOTY-winnende beelden van 2019 in de historische Coal Drops Yard in King's Cross in Londen en in de kathedraal van Chester, moesten worden uitgesteld vanwege de COVID-19-crisis. Er worden echter binnenkort nieuwe datums aangekondigd voor Coal Drops Yard en de tentoonstelling in de kathedraal van Chester is verplaatst van 4 tot 31 augustus (uiteraard onder voorbehoud van eventuele beperkingen op openbare evenementen).

Meer info op TPOTY.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: