Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Rhythm - Bastiaan Woudt

Rhythm - Bastiaan Woudt
foto: © Rhythm - Bastiaan Woudt

Tien jaar geleden nadat hij zijn carrière als professionele fotograaf begon, is een van Bastiaan Woudts grootste dromen om een groot verzamelwerk uit te brengen werkelijkheid geworden. Rhythm van Bastiaan Woudt is een 10-jarig retrospectief, gesigneerd en verkrijgbaar in twee covers: Carlos en Rhythm.

Rhythm is een assemblage van werk in opdracht en werk uit zijn privéarchief.

foto: © Rhythm - Bastiaan Woudt, zwarte vrouw met hoed
foto: © Rhythm - Bastiaan Woudt - Thula

Het boek is een zelfreflecterend document dat werd uitgegeven door 1605 Publishers, Woudts eigen uitgeverij. Hij beschrijft het proces van het selecteren, namaken en opnieuw bekijken van tien jaar van een dergelijk persoonlijk werk tijdens de pandemie als een louterende ervaring. "Mijn creatieve evolutie, wie ik nu ben en waar ik als fotograaf naar toe ga, is nu ingekapseld in precies vijfhonderd pagina's."

Het 'ritme' is een terugkerend thema in zijn leven en foto's

Het ritme van het boek vindt zijn motivatie in de correlatie tussen het beeld dat je ziet en het beeld dat erop volgt. Niet bepaald door series, maar puur geselecteerd op hoe het ene beeld met het andere ‘spreekt’. Een persoonlijke reis door Woudts eigen oeuvre, hoogtepunten uit zijn carrière, projecten die hij heeft gedaan en mensen die hij heeft mogen ontmoeten.

Allemaal geselecteerd en bewerkt door Bastiaan.

foto: © Rhythm - Bastiaan Woudt, zwarte vrouw met hoed
foto: © Rhythm - Bastiaan Woudt - Twice

De term 'ritme' is een terugkerend thema in zijn leven en foto's. Woudt ziet ritme in de lijnen en pagina's van een boek. Hij ziet ritme in silhouetten, vormen en mensen. Hij ziet ritme tussen zwart en wit.

Met houtskooltinten en elegante composities voelt zijn fotografie aan alsof je in een modern schilderij stapt

"Mijn hoop is dat dit document niet wordt beschouwd als de weerspiegeling van een tijd, maar dat het gezien wordt als een steeds groter wordende entiteit, waaraan telkens kan worden toegevoegd en wat zelfs opnieuw kan worden gepubliceerd in de komende jaren."

foto: © Rhythm - Bastiaan Woudt - Tino

Bastiaan Woudt

Bastiaan Woudt (°1987, Nederland) is een Nederlandse fotograaf die bekend staat om het vastleggen van emotionele portretten en mystieke landschapsfotografie in een fijn zwart-wit palet. Hij laat zich inspireren door de klassieke meesters van de fotografie zoals Irving Penn en Richard Avedon. Met houtskooltinten en elegante composities voelt zijn fotografie aan alsof je in een modern schilderij stapt.

Rhythm, signed - limited edition - Bastiaan Woudt
Pagina’s: 504
Prijs: € 125,00
Bestellen: 1605 Publishers
ISBN: 9789083065090

Lees ook How to photograph like Bastiaan Woudt?

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: