Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

50 Photographers you should know

Fotografen toveren met tijd; hun camera's zijn magische instrumenten waarmee ze het voortschrijden ervan vastleggen. Het zijn meesters in verfijnde chemische processen of ze nemen gewoon een houten doos met een gat en daarin een lens en bedekken een glasplaat met fotografische emulsie.

Want zo werkten ooit de eerste pioniers en sommige fotografiepuristen vandaag de dag nog steeds.

50 Photographers you should know - Peter Stepan, isbn 9783791340180

50 Photographers you should know laat de magie zien van 's werelds grootste fotografen van het allereerste begin vanaf Félix Nadar (1820-1910) tot Nan Goldin, waarbij alle besproken fotografen een stukje van de evolutie van de fotografie vertegenwoordigen, aldus auteur Peter Stephan.

De fotografen worden steeds getoond op dubbele pagina's met reproducties van hun belangrijkste foto's, gedegen biografieën, informatieve kantlijnnotities en een tijdsbalk die steeds verder opschuift naarmate we doorbladeren.

Het resultaat is een levendig overzicht van fotografen dat laat zien hoe zij steeds weer buitengewoon de grenzen weten te verleggen van hun medium, en ons telkens nieuwe manieren aanreiken om de wereld en onszelf te bekijken en te begrijpen.

50 Photographers you should know - Peter Stepan, isbn 9783791340180

Een aantal namen: Edward Steichen, Diana Arbus, Felice Beato, Henri Cartier-BressonRichard Avedon, Robert Capa, Robert Doisneau, David Goldblatt, Bernd en Hilla Becher, Dorothea Lange, Jacques-Henri Lartigue, Helmut Newton, Man Ray, Josef Sudek, Martin Parr, Hiroshi Sugimoto, Nan Goldin, William Klein, Sebastião Salgado, August Sander, Malick Sibidé.

Peter Stepan is een kunsthistoricus. Van hem verschenen eerder de titels Icons of Photography: The 20th Century en Photos That Changed The World.

50 Photographers you should know - Peter Stepan
Pagina’s: 176
Prijs: € 17,41
Uitgever: Prestel
ISBN: 9783791340180

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: