Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuwe foto's van Miles Aldridge

foto van vrouw dat met blote buik op bank ligt en man duwt hand op haar rug, foto van Miles Aldrigde
foto: Miles Aldridge

Reflex New Art Gallery brengt over twee maanden weer een tentoonstelling van Miles Aldridge. In 2007 exposeerde de fotograaf al eerder bij de galerie, waarbij zijn boek The Cabinet verscheen.

Miles Aldridge werd geboren in 1964 in Londen en groeide op tussen muziek en pop-art. Zijn vader Alan Aldridge was een bekende art-director met klanten als The Beattles en The Rolling Stones.

Op dit moment is hij de huisfotograaf van de Vogue Italia en schiet hij daarnaast series voor toonaangevende bladen als NuméroThe New York Timesi-DVogue HommeChinese VogueZooBazar en vele anderen.

Aldridge kenmerkt zich als fotograaf die met plezier het dunne laagje vernis wat er op modefoto's aanwezig is op een stijlvolle manier wegpoetst.

foto van Miles Aldridge van vrouw tussen bloemenstruiken met blonde vlecht en pop in arm en hoed van bloemen
foto: Miles Aldridge

Zowel in zijn opdrachten als in zijn vrije werk wordt je telkens een andere wereld gepresenteerd. Het is een autonoom universum dat, vol met referenties naar beroemde films, krachtige beelden neerzet. Modellen en merken lijken bijzaak te worden, want wat telt is het totale gevoel.

En dat gevoel is sterk en excentriek, maar ook humoristisch. Soms hyper realistisch, soms hyper sprookjesachtig (het meisje in bloemendecor), soms hyper rolbevestigend en soms hyper angstaanjagend.

Kijk je iets langer, dan voel je dat een zeker onbehagen aan deze glamourwereld ten grondslag ligt. Alsof er het volgende moment iets verschrikkelijks gaat gebeuren. Want Miles Aldridge schiet meer dan mooie plaatjes.

foto van Miles Aldridge van vrouw met grote tooi en blauw gewaad
‍foto: Miles Aldridge

Zijn werk heeft verschillende lagen waardoor het voor de kenner van de kunstgeschiedenis extra veel kijkplezier oplevert. Zie de foto’s uit de ‘shoppingserie’ met vrolijke kleurenbombast van pop art. Zie de madonna’s geïnspireerd op Giovanni Lorenzo Bernini’s beeld De extase van de heilige Theresia.

Maar ook liefhebbers van ‘verstilde beelden’ zullen verbaasd zijn. Miles Aldridge ontkracht met charme het vooroordeel dat de wereld van luxe en mode een en al oppervlakkigheid is.

Vanaf 19 april bij Reflex New Art Gallery te Amsterdam.

Bekijk ook het boek The Cabinet.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: