Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnende beelden 50e Wildlife Photographer of the Year

De eerste vier winnende beelden van de Wildlife Photographer of the Year tentoonstelling zijn onthuld. Een ervan is van de Nederlandse fotograaf Jasper Doest.

De beelden maken deel uit van de honderd foto's die op de expositie in het Natural History Museum in Londen getoond worden van 24 oktober tot 30 augustus 2014.

zwart-wit foto laat de geordende schoonheid van de kraanvogels van Khichan zien, door Jasper Doest
‍foto: Jasper Doest

Jasper Doest' opvallende zwart-wit foto laat de geordende schoonheid van de kraanvogels van Khichan zien getiteld The elegant crowd. De foto van Łukasz Bożycki toont een eenzame vleermuis in een vernietigde Duitse WOII bunker in een afgelegen bos in Polen in de winter.

Van de jonge fotograaf Marc Montes zien we slange-ogen gefotografeerd tijdens een trektocht door het bos in de Val d'Aran in Noord-Spanje. Bernardo Cesare's beeld Kaleidoscope werd genomen in India, tijdens onderzoek naar granuliet steen en portretteert de kristalvorming van een geologische gebeurtenis van een half miljard jaar geleden.

foto van Łukasz Bożycki toont een eenzame vleermuis in een vernietigde Duitse WOII bunker in een afgelegen bos in Polen in de winter.
‍foto: Łukasz Bożycki

Wildlife Photographer of the Year viert zijn vijftigste verjaardag. In 1965 begon de wedstrijd met maar 361 inzendingen, terwijl er tegenwoordig bijna 42.000 foto's uit 96 verschillende landen worden ingestuurd. Dit jaar worden de honderd winnende beelden internationaal getoond en kunnen miljoenen mensen uit zes verschillende continenten deze bekijken.

Meer info en beelden zijn te vinden op www.nhm.ac.uk/wpy.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: