Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

The International Childrens Peace Prize

kind achter tralies die ze vasthoudt en hoofd er tegen aan drukt
foto: Winnaar WPP 2016 - Matic Zorman | Waiting to Register

Stichting World Press Photo en Stichting KidsRights presenteren de expositie The International Childrens Peace Prize, een speciale expositie naast de wereldwijd rondreizende World Press Photo 16 tentoonstelling. Dit initiatief dient als opmaat voor een langdurige samenwerking waarbij de organisaties gezamenlijk projecten zullen ontwikkelen om kinderrechten onder de aandacht te brengen, zoals internationaal rondreizende thematische exposities, masterclasses en een kinderjury. De expositie opent vandaag in Zutphen en zal daarna onder meer te zien zijn in Naarden en Amsterdam.

Vandaag openen Lars Boering, managing director van Stichting World Press Photo, en Marc Dullaert, oprichter en voorzitter van Stichting KidsRights, de expositie, die foto's van en verhalen over de winnaars van de Internationale Kindervredesprijs toont. Zo wordt de urgentie van kinderrechten op krachtige wijze bij het publiek onder de aandacht gebracht.

Een speciale expositie naast de wereldwijd rondreizende World Press Photo

De Internationale Kindervredesprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een kind die op dappere wijze strijdt voor verbetering van kinderrechten. De expositie toont onder andere foto's en verhalen van winnaars als Nkosi Johnson, die opkwam voor de rechten van kinderen met hiv en Malala Yousafzai, die de Internationale Kindervredesprijs in 2013 won voor haar inzet om meisjes toegang tot onderwijs te bieden. Malala won vervolgens in 2014 de Nobelvredesprijs.

Lars Boering, managing director van Stichting World Press Photo:

"Stichting World Press Photo zet zich door middel van de beste visuele journalistiek in voor de promotie van vrijheid van meningsuiting en we doen dat bij voorkeur in samenwerking met gelijkgestemde organisaties. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met Stichting KidsRights. We starten een langdurige samenwerking waarin we verschillende projecten zullen ontwikkelen. We denken hierbij aan internationaal rondreizende exposities, masterclasses en de inzet van een kinderjury. Deze speciale presentatie is daarin een eerste stap."

foto van jongen die op bed ligt en naar raam kijkt
foto: Winnaar WPP 16 - Magnus Wennman | Aftonbladet - Where the Children Sleep

De expositie The International Childrens Peace Prize is naast de World Press Photo 16 tentoonstelling op de volgende plaatsen te zien:

  • Data: 15 juli - 4 augustus 2016, Locatie: Walburgiskerk, Kerkhof 3, Zutphen
  • Data: 6 augustus - 27 augustus 2016, Locatie: Grote Kerk, Marktstraat 13, Naarden
  • Data: 15 april - 9 juli 2017, Locatie: De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam

Data: 15 juli - 4 augustus 2016

De Internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op dappere wijze inzet voor kinderrechten. De voorgaande winnaars hebben ieder op unieke wijze strijd geleverd tegen de problemen waarmee kinderen wereldwijd dagelijks te maken krijgen. De boodschap van de jonge winnaar heeft keer op keer grote impact en laat aan miljoenen mensen wereldwijd zien dat verandering mogelijk is.

foto van World Press Photo expositie met publiek
foto: Frank van Beek - Hollandse Hoogte | World Press Photo expositie

De Internationale Kindervredesprijs is een initiatief van Marc Dullaert, oprichter en voorzitter van Stichting KidsRights. De prijs werd in 2005 gelanceerd tijdens de top voor Nobelvredesprijswinnaars in Rome, onder voorzitterschap van Michail Gorbachev. Aartsbisschop Desmond Tutu is beschermheer van KidsRights en de Internationale Kindervredesprijs. Ieder jaar wordt de prijsuitreiking gepresenteerd door een Nobelvredesprijswinnaar. Het comité van experts ontvangt jaarlijks honderden nominaties uit diverse landen wereldwijd. Dankzij deze nominatieronde verwerven de vele bijzondere, dappere maar vaak nog onbekende kinderen internationale bekendheid.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: