Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Last of Their Kind - Joachim Schmeisser

Joachim Schmeisser - Lonely Bull in front of Kilimanjaro
foto: © Joachim Schmeisser, www.immagis.de -  Lonely Bull in front of Kilimanjaro

Momenteel vindt er voor de zesde keer in de geschiedenis een massaal uitsterven van diersoorten plaats. Elke dag verdwijnen er ongeveer honderdvijftig diersoorten voor altijd van deze planeet. Het verlies aan biodiversiteit op zo'n ongekende schaal is nog bedreigender dan klimaatverandering, want biodiversiteit is de basis van ons bestaan - zonder dat kunnen we niet overleven.

Het tweede fotoboek van Joachim Schmeisser  Last of Their Kind is een ode aan enkele van de grootste en meest wonderbaarlijke wezens in Afrika die hem in de vele jaren van zijn werk dicht aan het hart liggen: olifant, neushoorn, giraf, leeuw, cheeta, luipaard, en berggorilla - allemaal uiterst fascinerende wezens die momenteel allemaal bedreigd zijn in hun voortbestaan.

foto: © Last of Their Kind, oachim Schmeisser - Lionheart
foto: © Joachim Schmeisser, www.immagis.de - Lionheart

Dit zijn intieme portretten van de schoonheden van de schepping en tevens van haar vergankelijkheid. Last of Their Kind is een hommage en waarschuwing tegelijk, een visuele boodschap met als doel onze vertroebelde kijk op deze unieke, oneindig complexe en kwetsbare natuur aan te scherpen, en er bewust van te worden welke schatten we op dit punt voorgoed dreigen te verliezen.

foto: © Joachim Schmeisser - The Bull and the Bird III
foto: © Joachim Schmeisser, www.immagis.de - The Bull and the Bird III

Joachim Schmeisser werd geboren in Duitsland in 1958. Hij begon zijn carrière als professionele fotograaf aan het begin van de jaren tachtig. Hij is vooral bekend om zijn uitzonderlijk intieme en ontroerende portretten van de meest bedreigde diersoorten in Afrika. In 2009 begon hij zijn grote fotoserie in Oost-Afrika, een iconisch portret van de weesolifanten bij de David Sheldrick Wildlife Trust in Kenia.

In 2012 ontving Joachim Schmeisser de prestigieuze Hasselblad Master Award voor zijn serie over African Wildlife. Het is zijn bedoeling om de schoonheid en uniciteit van onze planeet te laten zien en de opmerkzaamheid te vergroten voor een onderwerp dat ons allemaal aangaat. Hij woont en werkt in München.

Eerder verschenen: Elephants in Heaven.

Vertaling: © Fotografie.nl

Last of Their Kind - Joachim Schmeisser
Pagina's: 208
Prijs: € 50,00
Uitgever: teNeues
ISBN: 9783961712793

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: