Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

400 Photographs - Ansel Adams

Prachtig vormgegeven en helder gepresenteerd vertegenwoordigen de 400 beelden in dit boek het allermooiste werk van een landschapsfotograaf die zijn gelijke niet kent.

De foto’s zijn chronologisch gerangschikt in vijf belangrijke periodes - voorzien van begeleidende informatie - waarmee Ansel Adams' (1902-1984) artistieke groei weergegeven wordt, vanaf zijn eerste foto’s uit 1916 tot zijn laatste indrukwekkende foto uit 1968.

Toen hij veertien jaar oud was kreeg hij zijn eerste fotocamera, een Kodak Box Brownie, waarmee hij zijn eerste familiefoto's schoot tijdens een vakantie in Yosemite National Park. Dat was het begin van een loopbaan die hem al snel deed aansluiten bij Amerika's meest bekende en geliefde fotografen.

400 Photographs is bedoeld als naslagwerk, een 'must-have' voor iedere liefhebber van fotografie en natuurschoon. Er zijn maar weinig kunstenaars of fotografen geweest die zich konden beroepen op 400 beelden van een dergelijke tijdloze en betekenisvolle schoonheid.

Het boek is als het ware een blauwdruk van Ansel’s visie. Een fraai vormgegeven uitgave die volledig past bij Ansel’s stijl: "Adams took the long view of life. It seems fitting that his camera's usual position was a considerable distance from the subject, the long view." (Andrea G. Stillman, 2006, 400 Photographs).

Gedurende zijn zes decennia omvattende carrière was Ansel Adams niet alleen Amerika’s voornaamste landschapsfotograaf, maar ook een bevlogen milieukundige. Hij vocht voor het behoud van de wildernis in Amerika.Andrea G. Stillman, voormalig staflid van de Metropolitan Museum of Art in New York, verzorgde zeven uitgaves voor The Ansel Adams Trust waaronder The American WildernessOur National Parks en Ansel Adams in Color. In 1980 ontving hij de Presidential Medal of Freedom van president Jimmy Carter.

400 Photographs - Ansel Adams
Pagina’s: 432
Prijs: € 30,99
Uitgever: Little, Brown &Amp; Company
ISBN: 9780316117722

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: