Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tweede Lex van Rossen Award uitgereikt

Gisteren heeft Eurosonic Noorderslag directeur en juryvoorzitter Frans Vreeke op het festival de Lex van Rossen Award 2009 uitgereikt aan Belgisch popfotograaf Tom Verbruggen (Mol, 1979).

Tom Verbruggen: feestgangers knock out
foto: Tom Verbruggen | Vive la Fete

Dit gebeurde in de Kleine Zaal van de Oosterpoort, direct voorafgaand aan de uitreiking van de Pop Media Prijs.

De Lex van Rossen Award is begin vorig jaar in het leven geroepen, en bedoeld als stimulans voor jonge, Europese muziekfotografen. De eerste editie werd in januari 2008 gewonnen door Nederlands fotografe Annie Hoogendoorn.

Tom Verbruggen kreeg de prijs toegekend voor zijn prachtige, grijsgetinte beelden die qua toon doen denken aan het werk van Anton Corbijn, maar ook aan het vroege werk van Lex van Rossen.

De jury was erg van de foto's onder de indruk. “Verbruggen is een veelzijdig fotograaf. Zowel zijn portretten als livefoto's staan als een huis. Er zit geen zwak beeld tussen. De foto's zijn verschillend van aard, maar vormen tegelijkertijd een mooie serie.”

Verbruggen ontving een cheque van 2.500 euro, jaarabonnementen op BLEND en GUP, en een publicatie in GUP (Guide to Unique Photography).

Verbruggen was samen met Jordi Huisman (NL), Patrick Ryming (DK), Danny North (UK), Charlie de Keersmaecker (BE) en Julien Bourgeois (FR) voor de award genomineerd.

foto: Tom Verbruggen | Triggerfinger
foto: Tom Verbruggen | Triggerfinger

Werk van de zeven fotografen is t/m 1 maart 2009 te zien in de Popview expositie in de Noorderlicht Fotogalerie (Groningen). De expositie zal later in samenwerking met Rockarchive doorreizen naar Londen.

Lees hier over de eerste Lex van Rossen Award.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: