Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Magnum Magnum

De eerste editie van Magnum Magnum was het fotografieboek van het decennium, een monumentaal eerbetoon aan zestig jaar visie, verbeelding en brille van het legendarische fotografenagentschap en -collectief Magnum Photos.

Naar aanleiding van het succes verschijnt dit uitzonderlijke boek nu voor de tweede keer in een nieuw formaat.

foto: Martine Franck - Zwembad, ontworpen door Alain Capeillères. Le Brusc, Zuid-Frankrijk, 1976.

Met meer dan vierhonderd foto's biedt dit boek een duurzaam overzicht van talrijke iconische beelden van de afgelopen zestig jaar.

Er wordt werk getoond van de negenenzestig Magnum-leden, van de erkende grootheden van de twintigste-eeuwse fotografie - onder wie Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Eve Arnold, Marc Riboud en Werner Bishof - tot de modernste meesters van onze tijd, zoals Martin Parr, Susan Meiselas, Alec Soth en Donovan Wylie.Elke fotograaf wordt vertegenwoordigd door zes werken die door een ander lid zijn uitgekozen en van commentaar voorzien.Magnum Photos is een internationaal fotografencollectief opgericht in 1947 door Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger en David Seymour.

Het bracht een verandering teweeg op het gebied van de journalistieke fotografie: een fotograaf, die het lidmaatschap van Magnum had verworven, werkte niet langer voor een opdrachtgever maar bepaalde zelf wanneer hij zijn foto's via het fotografennetwerk wilde verkopen aan kranten en tijdschriften.

Nu nog steeds wordt het agentschap beheerd door de fotografen die er zelf aan deelnemen. Kijk voor meer informatie op www.magnumphotos.com.

Magnum Magnum is een onontbeerlijke uitgave voor iedereen die belangstelling heeft voor fotografie of de wereld die ze verbeeldt.

Magnum Magnum - Brigitte Lardinois
Pagina's: 564
Prijs: € 29,90
Uitgever: Uitgeverij Thoth, Bussum
ISBN: 9789059960411

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: