Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Must-read boeken voor landschapsfotografen

Must-read boeken voor landschapsfotografen

Hoewel we niet helemaal in de wereld leven die Ray Bradbury voor ogen had in zijn roman Fahrenheit 451, is het gedrukte boek niet zo populair als het ooit was. Onze digitale apparaten bieden nu directe toegang tot een breed scala aan media, waaronder foto's.

Boeken worden tegenwoordig dan ook een stuk minder gelezen dan in het verleden, waardoor ze ook niet meer zo veel opgenomen worden in een inboedelverzekering die afgesloten kan worden op Pricewise. Desondanks kan het voor landschapsfotografen slim zijn om een paar boeken te lezen, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Masters Of Landscape Photography
Als je op zoek bent naar een boek met afbeeldingen van enkele van 's werelds toonaangevende landschapsfotografen, dan is dit het boek voor je. In dit boek vind je afbeeldingen van mensen als Art Wolfe, Jonathan Chritchley, Lars Van De Goor, Tom Mackie en Valda Bailey. Het staat vol met verbluffende landschapsfoto's en elke fotograaf geeft inzicht in hun werk door middel van een vraag-en-antwoordinterview. Het wordt vast een boek waar je nog eens in zult bladeren. 

foto: Mount Fuji Lake Kawaguchiko

The Earth From The Air
Voordat er drones waren, was de enige manier om goede luchtfoto's te maken, in een helikopter omhoog te gaan. Dit monster van een boek is een verzameling luchtfoto's genomen over een periode van vijf jaar over vijf continenten en zestig landen. Hoewel The Earth From The Air een grote verscheidenheid aan foto's bevat, zijn het de landschapsfoto's die echt schitteren. Sommige landschapsbeelden zijn genomen vanaf een hoogte waar drones alleen maar van kunnen dromen. 

The Art Of Landscape Photography
Er zijn veel boeken over de techniek van landschapsfotografie, maar weinigen zijn zo goed als deze. Het boek begint te praten over de basisprincipes van uitrusting, maar duikt al snel in belangrijke lessen over compositie. De hoofdstukken zijn kort en gemakkelijk te lezen, maar het ontbreekt niet aan detail. Er moet voor elk wat wils zijn met hoofdstukken over licht, balans, lijnen en zelfs de regel van kansen. Het staat ook boordevol inspirerende afbeeldingen. 

The Causeway Coast
Als je ooit een van Steven Hanna's YouTube-video's hebt bekeken, weet je wat een passie hij heeft voor zijn lokale landschap. Het is daarom zeker een aanrader om The Causeway Coast te kopen. In dit boek neemt Steven ons namelijk mee op een fotografische reis langs het UNESCO-werelderfgoed The Causeway Coast in Noord-Ierland. Het is een prachtige verzameling zeegezichten die elke landschapsfotograaf met een ziel zou moeten inspireren om de geneugten van deze prachtige locatie te bezoeken.

foto: Causeway Coast - Noord Ierland

#IPHONEONLY
Hoewel het misschien het kleinste boek op deze lijst is, is het zeker niet licht van inhoud. Dit fantastische boek van landschaps- en reclamefotograaf Julian Claverley is een verzameling landschapsfoto's gemaakt met alleen een iPhone. Het boek laat duidelijk zien dat Julian een scherp oog heeft voor het landschap om hem heen en dat de persoon achter de camera belangrijker is dan de camera zelf. Dus als je denkt dat je camera de beperkende factor is in je fotografie, kan dit boek je van gedachten doen veranderen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: