Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotoboek: Christian Tagliavini

foto: © 2018 Christian Tagliavini - PLACE DES RÊVES, 2015 (VOYAGES EXTRAORDINAIRES) All rights reserved. www.christiantagliavini.com

Sinds het begin van zijn carrière is de Zwitsers-Italiaanse fotograaf Christian Tagliavini evenals de Nederlandse fotografe Marie Cécile Thijs gefascineerd door mise-en-scène fotografie en renaissanceportretten. Verwijzend naar de schilderstijl van de oude meesters, ademen zijn zorgvuldig geënsceneerde fotoportretten de waardigheid en kalmte uit van de 15e en 16e-eeuwse hoofse cultuur. Ze bootsen nauwkeurig de verschijningen, inlijstingen en clair-obscur effecten van deze tijd na.

Na zijn doorbraak met de serie 1503 keert Tagliavini terug naar dit kunsthistorische thema met zijn nieuwe serie, 1406, die voor het eerst gepubliceerd is in dit boek. Tagliavini toont zich een ware "fotografische vakman" omdat hij zelf alle kostuums en rekwisieten voor dit thema samen met een klein team met de hand ontworpen heeft.

Christian Tagliavini, isbn 9783961710850
‍© Christian Tagliavini, published by teNeues

Zijn grootste krachtinspanning is zijn uitgebreide reeks Voyages Extraordinaires. Hiervoor construeerde Tagliavini hele scènes die geïnspireerd zijn op de romans van Jules Vernes. Maar alle series van Tagliavini zijn zorgvuldig gecomponeerde ensceneringen met een verbluffend, fantastisch effect dat deels doet denken aan zijn vroege fotografische idolen Jeff Wall, Erwin Olaf en Gregory Crewdson. 

Deze Tagliavini-monografie bevat al zijn fotografische series tot nu toe, maar ook alle afbeeldingen die het werkproces van alle projecten, die hem maandenlang bezighielden, documenteren. Het resultaat is een uitgebreide Tagliavini-catalogus met een fascinerend inzicht in de werkwijze van een van de meest originele en getalenteerde fotografen van dit moment.

foto: © 2018 Christian Tagliavini - CECILIA, 2010 (1503) All rights reserved. www.christiantagliavini.com
foto: © 2018 Christian Tagliavini - CECILIA, 2010 (1503) All rights reserved. www.christiantagliavini.com

Christian Tagliavini werd geboren in 1971 en groeide op in Italië en Zwitserland. Voordat hij fotograaf werd werkte hij bij ingenieurs- en architectenbureaus als grafisch ontwerper, wat terugkomt in zijn veelzijdige benadering van fotografie.

Momenteel is een expositie met zijn werk te bezichtigen in het Fotografiska museum in Stockholm.

Vertaling: © Fotografie.nl

Christian Tagliavini
Pagina's: 160
Prijs: € 41,00
Uitgever: teNeues
ISBN: 9783961710850

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: