Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Het Nederlandse fotoboek

Het Nederlandse fotoboek staat internationaal in hoog aanzien en wordt nog steeds geroemd. In de woorden van fotograaf en verzamelaar Martin Parr: 'The Dutch continue to be the best bookmakers in Europe.

'Hoog tijd om eens uitgebreid het licht op het Nederlandse fotoboek te laten schijnen en de enorme rijkdom en allure van het Nederlandse fotoboek te tonen, toegankelijk voor een breed publiek.Het Nederlandse fotoboek beschrijft voor het eerst de jonge geschiedenis van het fameuze Nederlandse fotoboek.

Het Nederlandse fotoboek - Rik Suermondt en Frits Gierstberg Vormgeving: Studio Joost Grootens Fotografie: Hans Bol, ISBN: 9789056628451

Samenstellers Rik Suermondt en Frits Gierstberg kozen ruim 120 van de belangrijkste Nederlandse fotoboeken en plaatsten ze in de context van fotografische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Het naoorlogse Nederlandse fotoboek is uniek vanwege een lange traditie waarin grafisch vormgevers en fotografen nauw samenwerken. Het wordt internationaal hoog gewaardeerd en veel fotoboeken zijn opgenomen in verzamelingen van musea en privéverzamelaars.

Zes thematisch-chronologische hoofdstukken behandelen bedrijfsfotoboeken, fotoboeken over jeugdcultuur, landschapsboeken, stedenboeken, reisboeken en autonome fotoboeken. Per thema worden de twintig opmerkelijkste fotoboeken beschreven en geïllustreerd met prachtige afbeeldingen van de covers en delen van het binnenwerk.

Het Nederlandse fotoboek - Rik Suermondt en Frits Gierstberg Vormgeving: Studio Joost Grootens Fotografie: Hans Bol
Pagina's: 240
Prijs: € 49,50
Uitgever: NAi Uitgevers
ISBN: 9789056628451

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: