Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Lee Miller: Photographs

Lee Miller: Photographs

In Lee Miller: Photographs vind je honderd van de meest opmerkelijke foto's gemaakt door fotograaf, model en surrealistische muze Lee Miller, gepubliceerd in afwachting van de release van de film Lee in november 2023, met Kate Winslet in de hoofdrol als Lee Miller.

Fotojournalist, oorlogscorrespondent, model en surrealistische muze Lee Miller was een van de belangrijkste vrouwelijke fotografen van de twintigste eeuw en blonk uit in de fotojournalistiek, mode- en reclamefotografie en portretkunst. Dit boek presenteert honderd van haar beste werken in één deel.

Lee Miller maakte op jonge leeftijd kennis met fotografie en verfijnde haar vak in Parijs, waar ze omging met de surrealisten en avant-gardekunstenaars, waaronder Jean Cocteau en Picasso. Samen met Man Ray ontdekte ze per ongeluk de kenmerkende techniek van solarisatie om betoverende halo-effecten te creëren.

Nadat ze haar eigen fotostudio in New York had opgericht, waar ze een vooraanstaand commercieel fotograaf werd, verhuisde ze vervolgens naar het Midden-Oosten en Europa voordat ze de officiële oorlogsfotograaf voor Vogue werd, een periode waarin ze veel van haar meest iconische foto's maakte.

Dit suggestieve boek bevat de beroemdste documentaire-, mode- en oorlogswerken van Lee Miller, evenals foto's van Miller, allemaal zorgvuldig samengesteld door haar zoon, de fotograaf Antony Penrose, met een voorwoord van actrice Kate Winslet, die de hoofdrol zal spelen als Miller in de film Lee.

Lee Miller: Photographs - Antony Penrose, Kate Winslet
Pagina’s: 144
Prijs: € 33,99
Uitgever: Thames & Hudson Ltd

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: