Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Verstilling - Bas Meelker

Verstilling van fotograaf Bas Meelker
foto: © Bas Meelker

Bas Meelker, landschapsfotograaf uit Groningen, presenteert in zijn boek Verstilling een verzameling van zijn werk die de lezer meeneemt op een visuele reis door de rustige schoonheid van de natuur. In het vlakke, open landschap van Groningen, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie.

Verstilling is meer dan een fotoboek; het is een kunstwerk op zich. Meelker heeft een selectie gemaakt van zijn meest indrukwekkende foto's, die elk een uniek verhaal vertellen over de relatie tussen de mens en de natuur.

Het boek is onderverdeeld in verschillende thema's, zoals Water, Bergen en Bossen, waardoor je wordt meegenomen door diverse natuurlijke omgevingen.

Veel foto's worden vergezeld door Meelkers persoonlijke notities, waarin hij zijn inspiratiebronnen en de omstandigheden van de opname beschrijft. Deze begeleidende teksten bieden waardevolle inzichten in zijn creatieve proces en versterken de waardering voor de beelden.

Meelkers landschapsfotografie kenmerkt zich door een uitzonderlijk oog voor detail en een diepe gevoeligheid voor de subtiele nuances van licht en schaduw.

Zijn gebruik van lange belichtingstijden geeft de foto's een etherische, bijna tijdloze kwaliteit, waardoor de kijker wordt uitgenodigd om stil te staan en volledig op te gaan in het moment dat is vastgelegd.

foto: © Bas Meelker

Het centrale thema van Verstilling is, zoals de titel al suggereert, de zoektocht naar rust en contemplatie in de hectiek van het moderne leven. Meelker benadrukt het belang van vertraging en bewust waarnemen, een boodschap die in elk beeld doorklinkt.

De foto's roepen een gevoel van vrede en reflectie op, en nodigen de kijker uit om dezelfde stilte in zichzelf te vinden.

De techniek van Meelker is zowel complex als verfijnd. Hij maakt gebruik van geavanceerde apparatuur en technieken, maar zijn grootste kracht ligt in zijn vermogen om het perfecte moment te vangen – een vaardigheid die alleen door jarenlange ervaring en een diepe liefde voor het vak kon worden ontwikkeld.

foto: © Bas Meelker

Het boek is een must-have voor liefhebbers van landschapsfotografie en iedereen die op zoek is naar momenten van rust en reflectie in het dagelijks leven.

Kirsten Schuijt, directeur van WNF Nederland en groot natuurliefhebber, schreef het Woord vooraf.

Verstilling. Met je gezicht in het licht - Bas Meelker
Pagina's: 120
Prijs: € 39,99
Uitgever: Zilt

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: