Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Personal - Vincent Peters

Vincent Peters, geboren in Duitsland, begon zijn carrière met het nemen van foto's tijdens een reis door Thailand in de jaren 80. Deze foto's werden daarna gepubliceerd door GEO Magazine. Vincent verhuisde naar New York in 1989 en vond werk als assistent fotograaf. Hij besloot echter om zijn eigen creatieve visie na te streven. Zijn werk was meer gericht op fotografie als beeldende kunst. Dit werd uitgebreid tentoongesteld in heel Europa en gepubliceerd in tal van fine art tijdschriften. Vanaf 1990 begeeft Vincent Peters zich opnieuw in de wereld van mode en celebrity fotografie. Hij woont momenteel in Parijs en Ibiza.

Personal - Vincent Peters, Pagina's: 244, Prijs: € 98,00, Uitgever: TeNeues, ISBN: 9783832734091
‍© Personal by Vincent Peters, published by teNeues, € 98, also available as Collector’s Edition, www.teneues.com

Zijn foto's staan in Vogue, Numero, ELLE, GQ, Arena, Dazed and Confused, en The Face. Hij werkt onder andere voor klanten als Celine, Bottega Veneta, Dunhill, Hermes, Diesel, Philips, Nike, Adidas, Plein Sud, Armani, Joop, Miu Miu, Samsonite, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Guerlain, Lancôme, Sonia Rykiel, Rochas.

Zijn onmiskenbare stijl van gevoelige en klassieke fotografie past goed bij het fotograferen voor beroemdheden, mode en reclame. Met minimale middelen is hij in staat om dramatische beelden te maken die er uitzien als stills uit een denkbeeldige film. Bij elke foto krijg je het gevoel dat je je in een verhaal bevindt.

Personal - Vincent Peters
foto © 2016 Vincent Peters. All rights reserved.

Peters eerste fotoboek, The Light Between Us, werd gepubliceerd in 2014 waarin zijn beste shots van acteurs, modellen en muzikanten. Nu wijdt hij zich aan zijn favoriete onderwerp in Personal: vrouwen. We zien de filmsterren zoals we ze nog nooit eerder gezien hebben; Penélope Cruz, Linda Evangelista en Irina Shayk zijn slechts enkele van de prominente dames die uitgelicht worden.

Personal - Vincent Peters
foto © 2016 Vincent Peters. All rights reserved.

Van de foto's die Vincent Peters persoonlijk selecteerde voor dit boek, zijn de meeste nog nooit eerder gepubliceerd. Samen met zijn portretten, zitten er ook naakten tussen die laten zien hij door middel van een meesterlijk gebruik van licht bijzonder sensuele foto's weet te maken. Zijn techniek stelt hem in staat om mysterieuze beelden te maken van vrouwelijke schoonheid die ons gegarandeerd meeslepen. Sinds zijn 17e fotografeert Vincent Peeters met een Mamiya RZ medium formaat camera en hij weigert de overstap naar digitale fotografie te maken.

Personal - Vincent Peters
Pagina's: 244
Prijs: € 98,00
Uitgever: TeNeues
ISBN: 9783832734091

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: