Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Diane Arbus. An Aperture Monograph

Diane Arbus. An Aperture Monograph

Toen Diane Arbus in 1971 op achtenveertigjarige leeftijd stierf, had ze al een grote invloed, en was ze zelfs een legende onder serieuze fotografen, hoewel destijds slechts een relatief klein aantal van haar belangrijkste foto's algemeen bekend was. De publicatie van Diane Arbus: An Aperture Monograph in 1972, samen met het retrospectief in het Museum of Modern Art, bood het grote publiek een eerste kennismaking met de omvang en kracht van haar prestaties.

De reactie was ongekend. De monografie met tachtig foto's is geredigeerd en ontworpen door de schilder Marvin Israel, de vriendin en collega van Diane Arbus, en door haar dochter Doon Arbus. Hun doel bij het maken van het boek was om zo trouw mogelijk te blijven aan de normen waarmee Diane Arbus haar eigen werk beoordeelde en aan de manieren waarop ze hoopte dat het gezien zou worden.

In het boek wordt geen commentaar gegeven. Alleen de eigen woorden van Diane Arbus, ontleend aan opnames en interviews die door haar dochter zijn samengesteld, zijn opgenomen.

Diane Arbus: An Aperture Monograph, universeel erkend als klassieker, is een tijdloos meesterwerk met edities in vijf talen en blijft de basis van haar internationale reputatie.

Bijna een halve eeuw heeft niets afgedaan aan de meeslepende impact van deze foto's of de controverse die ze oproepen. De foto's van Arbus dringen de psyche binnen met de kracht van een persoonlijke ontmoeting en transformeren daarmee de manier waarop we de wereld en de mensen daarin zien.

Dit is de eerste editie waarin de beelden gedigitaliseerd werden; de bestanden zijn speciaal behandeld door Robert J. Hennessey met behulp van afdrukken van Neil Selkirk.

Diane Arbus. An Aperture Monograph - Elisabeth Sussman, Doon Arbus
Pagina's: 184
Prijs: € 49,04
Uitgever: Aperture

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: