Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Grip op compositie - Bob Luijks

Grip op compositie - Bob Luijks fotograaf

Fotograferen kan iedereen die een camera heeft. Tegenwoordig is zelfs een telefoon al voldoende. Fotograferen is echter nog niet hetzelfde als goede foto's maken. Vaak zit er toch een klein onzorgvuldigheidje in een foto die verder prima is qua sfeer of techniek. Net iets meer aandacht voor compositie kan een foto direct zoveel beter maken. Vandaar dat Bob Luijks Grip om compositie heeft geschreven.

Bob is een natuurfotograaf net ruim twintig jaar ervaring. Vanuit die ervaring heeft hij alle aspecten voor een geslaagde compositie opgeschreven en gebundeld.

Een goede compositie is allesbepalend. Wat laat je zien en wat juist niet? Wat wil je met een foto vertellen?

Het is de kunst van de fotograaf om het beeld buiten te vertalen naar een platte weergave met behoud van het wow-gevoel. Het bewust omgaan met compositie helpt daarbij.

Dit boek toont dat dit veel verder voert dan de bekende regel van derden. Het behandelt alle aspecten die bepalend zijn voor een geslaagde compositie, van hoe wij als mens de wereld zien, het opbouwen van een foto tot het gebruik van kleur en licht.

Een goede compositie is zorgvuldig kijken om te kunnen zien en te ordenen voordat je afdrukt.

Natuurlijk zijn er verschillende boeken over compositie geschreven. Deze blijven vaak in algemeenheden hangen of richten zich amper op natuurfotografie, terwijl de natuurlijke omgeving juist zo enorm uitdagend is. De natuur is een prachtige, maar ook tamelijk chaotische plek. Het aanwezige licht wordt bepaald door het weer en de meeste onderwerpen laten zich niet sturen.

Bob Luijks: "Compositie start met het zien en is de kunst van het weglaten, het benadrukken van de essentie van het onderwerp en het nauwkeurig rangschikken van alle elementen binnen het beeld naar de visie van de fotograaf, dan wel met een vooraf bedacht doel."

Grip op compositie is het meest complete boek ooit over compositie in de natuurfotografie, het behandelt alle disciplines van natuurfotografie met honderden inspirerende foto’s en schema’s en ontelbare praktische fotografietips.

Bob Luijks is binnen de natuurfotografie van alle markten thuis, al heeft hij een voorliefde voor de landschapsfotografie. Met vijftien jaar aan ervaring weet Bob als geen ander wat er bij een geslaagde beeldopbouw komt kijken. Het boek is dan ook doorspekt met persoonlijke tips.

Bob houdt ervan zijn kennis over en liefde voor de natuurfotografie op alle mogelijke manieren over te dragen. Hij schreef mee aan een groot aantal praktijk- en handboeken, vormde de aanjager van de succesvolle serie De mooiste fotolocaties van Nederland en is hoofdredacteur van Natuurfotografie Magazine. Daarnaast begeleidt Bob fotoreizen, verzorgt hij workshops en presentaties. Met zijn fotografie viel hij meermaals internationaal in de prijzen.

Grip op compositie - Bob Luijks
Aantal pagina’s: 240
Prijs: € 34,90
Uitgever: Pixfactory

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: