Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Straatfotografie

In de loop der jaren is er wel wat veranderd voor een straatfotograaf. Daar waar mensen het vroeger een eer vonden om vastgelegd te worden, kijken ze je nu soms argwanend aan. Hoe mooi is het dan als het toch lukt om een interessant fotoverhaal te vertellen, of een prachtig straatportret te maken.

Behalve enkele workshops zijn er nauwelijks instituten te vinden die opleiden tot straatfotograaf. De meeste straat fotografen zijn autodidact. Zij leren van andere fotografen, bekijken video's op YouTube of lezen artikelen.

Focus op Fotografie: Straatfotografie - Huub Keulers & Marcel van der Looij, isbn 9789463561921

Boeken over straatfotografie zijn schaars en laten vaak alleen foto's met een korte beschrijving zien. Helaas wordt hierin nauwelijks uitgelegd hoe je je op straat als fotograaf het beste kunt gedragen, of hoe je de mooiste straatfoto's maakt. Dit boek gaat hier wel op in.

Focus op Fotografie: Straatfotografie behandelt bovendien de vraag welke apparatuur je nodig hebt, hoe je mensen onopvallend fotografeert en hoe je je foto’s nabewerkt. Maar ook minder voor de hand liggende aspecten – zoals compositie, het samenstellen van een portfolio of serie en het effect van kleur in je foto – komen aan bod.

Dit boek is geschreven op een manier die voelt alsof de auteurs naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de straatfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van straatfotografie. Het is belangrijk dat je situaties op straat ‘aanvoelt’ en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken.

Het boek is doorspekt met direct toepasbare tips en talloze inspirerende foto's. Het kan zowel de beginnende als de gevorderde straatfotograaf aanzetten om zijn of haar straatfoto’s naar een hoger level te tillen.

Van dit boek is een webversie beschikbaar. Na registratie is er gratis toegang, plus relevante extra's.

Huub Keulers is digitale communicatie specialist, fotograaf, opleider en woont in Elsloo (Lb). Naast sportfotografie is straatfotografie zijn andere passie. Contact met mensen en achter iedere hoek het onverwachte kunnen fotograferen is wat straatfotografie voor hem boeiend maakt. Zijn stijl van fotograferen is gestileerd, met aandacht voor timing, compositie en detail. Huub verzorgt ook lezingen en workshops op maat.

Marcel van der Looij is werkzaam in de innovatie, is freelancefotograaf en woont in Zoetermeer. Hij begon zijn carrière in 1979 als fotograaf bij het veilinghuis Sotheby’s Amsterdam, waar hij het vak van studiofotograaf leerde. Na jaren ontdekte hij dat het fotograferen van statische onderwerpen toch niet helemaal zijn ding was. Hij werd gegrepen door het fotograferen van mensen in de algemene zin met portret- en straatfotografie als specialisme. Zijn stijl van straatfotografie laat zich het beste omschrijven als documentair, waarbij zijn voorkeur voor portretten herkenbaar is.

Focus op fotografie: Straatfotografie - Huub Keulers & Marcel van der Looij
Pagina’s: 216
Prijs: € 39,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: