Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotograferen in elke situatie, 2e editie

Focus op fotografie - Fotograferen in elke situatie, 2e editie - Frank Doorhof

Belichtingen en Photoshop zijn boekonderwerpen die het altijd goed doen. Mensen zien de voorbeelden en denken dat als ze dit precies zo nadoen, ze dan ook dezelfde foto’s hebben. De realiteit is vaak radicaal anders. Ze raken daardoor gedemotiveerd en stoppen met een fantastische hobby, om de verkeerde redenen. Vaak zijn de problemen makkelijk op te lossen, met minimale middelen.

In het Handboek modelfotografie ging het voornamelijk over het werken met het model, de belichtingen, Photoshop, styling enzovoort.

In dit boek gaat fotograaf Frank Doorhof op zoek naar de beste tips, locaties en oplossingen voor een succesvolle fotoshoot, met als doel om in nagenoeg elke situatie met topfoto’s thuis te komen.

Focus op fotografie - Fotograferen in elke situatie, 2e editie - Frank Doorhof, isbn 9789463561907

Het argument “Ik heb geen goede ruimte” wordt in ieder hoofdstuk verder ontkracht, en als jij ook tot de groep fotografen behoort die hiermee te maken heeft, of die gewoon wil leren om in iedere situatie mooie foto’s te maken, dan is dit absoluut het boek voor jou. Daarbij is het aangevuld met veel prachtige voorbeeldfoto’s uit de dagelijkse (model)fotografiepraktijk van Frank.

Onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Spelen met licht
  • De juiste hardware kiezen
  • Camera’s en lenzen
  • Tethering
  • Flitsen en andere vormen van belichting
  • Locaties, ruimten, materialen en accessoires
  • Studio en bedrijfspand inrichten
  • Fotograferen op locatie

Daarnaast geeft Frank je tips over de zakelijke kant van fotografie. Met meer dan tien jaar ervaring in het geven van workshops modelfotografie aan zowel beginners als professionals krijgt Frank veel vragen over alles wat met de studio te maken heeft. Dit boek is dan ook een A-Z-gids voor het opbouwen van een studio/werkomgeving in welke situatie dan ook.

foto Frank Doorhof: meisje bij fotolamp, uit Fotograferen in elke situatie
foto: © Frank Doorhof

"De basis van licht is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Ik geef al heel wat jaren workshops en het probleem zit hem erin dat mensen ‘gaten’ hebben in hun kennis en daardoor bepaalde zaken niet zien. Boeken over lichtopstelling zijn vaak geschreven door mensen die deze kennis wél hebben. Met zo’n boek leer je weliswaar de juiste lichtopstellingen te kiezen, maar je krijgt zelf nooit het exacte effect zoals je ziet in de voorbeeldfoto’s. Alles, maar dan ook letterlijk alles is van invloed op hoe het licht eruitziet."

Handig om te weten: na aankoop van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Focus op fotografie - Fotograferen in elke situatie, 2e editie - Frank Doorhof
Pagina's: 336
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: