Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Photoshop voor Lightroom gebruikers

Vergeleken met Lightroom lijkt Photoshop best ingewikkeld en dat zou best zo kunnen zijn, maar je hebt een geheim wapen: Scott Kelby. In Photoshop voor Lightroom gebruikers leert hij je dat je als Lightroom gebruiker maar ongeveer 20% nodig hebt van wat Photoshop kan en die 20% wordt op een eenvoudige manier besproken.

Lightroom is een geweldig programma. Tegenwoordig is het voor heel veel fotografen het belangrijkste gereedschap voor fotobewerking. Maar op een gegeven moment realiseer je je dat je fotobewerkingen wilt doen die Lightroom gewoon niet kan. Het kan van alles zijn, van het professioneel retoucheren van portretten, het combineren van twee of meer foto’s, het maken van ongelooflijke speciale effecten, het verwijderen van afleidende elementen uit je foto’s tot het toevoegen van een mooi lettertype aan je foto’s etc.

omslagfoto van het boek Photoshop voor Lightroom-gebruikers van Scott Kelby

Scott is hier om je alleen de belangrijkste, bruikbaarste delen van Photoshop te leren – alleen die dingen die Lightroom nog niet kan. Als je de technieken in dit handzame, eenvoudig te gebruiken boek eenmaal onder de knie hebt, opent dat een hele nieuwe wereld van productiviteit en creativiteit. Hier is wat je leert:

  • Scott vertelt je meteen welke gereedschappen je moet gebruiken, welke technieken het beste werken, welke je moet vermijden en waarom.
  • De belangrijkste technieken voor lagen en het leren omgaan met lagen is zoiets als de sleutels krijgen van de snoepwinkel. Dit is waar de pret begint en je zult verbaasd zijn over wat je al snel zo gemakkelijk kunt doen.
  • Scotts favoriete (en bruikbaarste) retoucheertechnieken voor portretten; zijn favoriete speciale effecten voor landschaps- en reisfotografie en voor foto’s van mensen; plus welke filters geweldig zijn (en met welke je je tijd verspilt).
  • Ook leer je hoe je haar maskeert en superrealistische samengestelde foto’s maakt (je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk dat is), plus hoe je gebruik maakt van de nieuwste Photoshop-technologie, hoe je gebruik maakt van de nieuwste functies (zodat je dingen op de gemakkelijkste manier doet), plus een aantal van de huidige populairste technieken (zoals dezelfde commerciële uitstraling waar zo veel vraag naar is). Je gebruikt Photoshop dus binnen een mum van tijd als een pro.
foto uit binnenwerk van het boek Photoshop voor Lightroom-gebruikers van Scott Kelby

Als je van jezelf vindt dat je Photoshop echt beter moet leren, dan heb je daar het beste boek voor in handen, afkomstig van de man die daadwerkelijk hèt boek over Lightroom schreef. Hij weet hoe je het beste uit deze twee krachtige gereedschappen kunt halen om je foto’s naar een hoger plan te tillen.

Je kunt de meeste foto's die in het boek gebruikt worden downloaden van de website van de uitgever. En als je meer van Kelby gelezen hebt weet je dat je op iedere willekeurige pagina in het boek kunt beginnen, echter wanneer Photoshop nieuw voor je is, kun je beter de eerste twee hoofdstukken vooraf bestuderen.

Scott Kelby is de best verkopende auteur van de wereld van boeken over fotografische technieken. Tevens is hij hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Photoshop User en Lightroom Magazine. Hij is presentator van de invloedrijke wekelijkse talkshow over fotografie The Grid, en geeft over de hele wereld workshops fotografie en Lightroom. Scott is bekroond auteur van meer dan negentig boeken, waaronder de bestseller Het Lightroom boek voor digitale fotografen, de serie Digital Photography, en Hoe doe ik dat in Photoshop?

Photoshop voor Lightroom gebruikers, 2e editie - Scott Kelby
Pagina’s: 202
Prijs: € 44,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: