Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

200 jaar in fotografie. Een weergave in ruim 750 iconische beelden

200 jaar in fotografie - bookcover

Tweehonderd jaar fotografie betekent niet zozeer de geschiedenis van een techniek, maar vooral twee eeuwen vol historische beelden van de mens – van vreugde en verdriet, van liefde en leed, van successen en mislukkingen, maar ook van hoop.

Lange tijd konden fotografen slechts statische beelden maken. Voor de belichting waren vele minuten of zelfs langer nodig, zodat beweging, gebeurtenissen en nieuws niet direct vastgelegd konden worden. Toch levert ook dat fascinerende, magische beelden op.

Pas aan het eind van de 19de eeuw verschenen er camera’s met een snellere sluitertijd. In de eerste helft van de 20ste eeuw ontwikkelde de fototechniek zich snel en werden er foto’s van tal van gebeurtenissen gemaakt: politiek, werk, evenementen, feesten, oorlog, liefde, reizen, techniek, beroemdheden, familie… Al deze thema’s komen terug in dit boek.

In de 20ste eeuw werd de fotografie ook verheven tot kunst, ook al waren veel foto’s helemaal niet als kunst bedoeld. Werk van fotografen als Eugène Atget, Walker Evans, Dorothea Lange, Ansel Adams en Alfred Eisenstaedt is nu wereldberoemd, en een aantal van hen krijgt in dit boek speciale aandacht.

Daarnaast zijn er ook veel foto’s van minder bekende maar niet minder interessante fotografen, die samen een boeiend verhaal vertellen – een verhaal van tweehonderd jaar geschiedenis van de mens.

Bijzonder volumineuze uitgave in luxe uitvoering met goudfolie en zijdeglans papier voor een hoogwaardige weergave van foto's. Per stuk geseald met prijssticker. Iconische fotografie, heldere vormgeving, toegankelijk geschreven.

200 jaar in fotografie. Een weergave in ruim 750 iconische beelden - Eric Strijbos
Pagina’s: 604
Prijs: € 29,99
Uitgever: Rebo Publishers

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: