Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek Modelfotografie

Handboek Modelfotografie - Frank Doorhof

Al eerder schreef fotograaf Frank Doorhof de internationale bestseller Mastering the modelshoot. Doorhof is trainer op het gebied van modebelichting. Handboek Modelfotografie is de Nederlandse vertaling van het boek dat je een kijkje achter de schermen geeft, het ontrafelt alle geheimen van een succesvolle modelfotografieworkflow. 

Handboek Modelfotografie - Frank Doorhof, isbn 9789463560108

Aan de orde komt: hoe vind je modellen en fraaie locaties, hoe ga je met achtergronden om en hoe ga je alleen of met een team (stylist, haarstylist en visagist) om om opvallende foto’s te maken. Ook wordt dieper ingegaan op de belichting en lichtopstellingen die Frank befaamd hebben gemaakt (inclusief diagrammen en gedetailleerde uitleg). 

Verder vertelt Frank hoe hij zijn foto’s belicht en je zult je verbazen over hoe eenvoudig het soms kan zijn om dezelfde effecten te bereiken. Daarnaast worden andere belangrijke – maar vaak vergeten – zaken besproken zoals de kalibratie van je monitor, het gebruik van een kleurenkaart en waarom (en hoe) je een lichtmeter moet gebruiken om consistente en reproduceerbare belichting voor elke fotoshoot te krijgen. 

Ook de retoucheertechnieken van Frank worden aan de hand van stap-voor-stapinstructies uitgelegd en zo laat hij je van start tot finish zien hoe je diverse looks creëert.

Handboek Modelfotografie is een boek dat alle aspecten van modelfotografie beschrijft,

Handboek Modelfotografie - Frank Doorhof
Pagina's: 360
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789463560108

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: