Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotofestival Schiedam 2020

Fotofestival Schiedam (FFS) is een jaarlijks terugkerend festival dat je meeneemt op een reis door de hedendaagse fotografie. De zevende editie van het festival heeft het thema Transities. De wereld van nu is constant aan het veranderen. Vooral in 2020 wordt er op veel vlakken geschiedenis geschreven en dat laat FFS zien.

De programmering omvat zowel grote gevestigde namen zoals de fotografen van Magnum Photos tot jong aanstormend talent. Verwacht een verzameling van verschillende genres. Deze worden geëxposeerd op een vernieuwende manier, in ruimtelijke installaties, anders dan de typische foto aan de muur. De foto’s worden bovendien getoond op een bijzondere locatie in het historische stadscentrum van Schiedam.

foto: © Philippe Halsman / Magnum Photos
foto: © Philippe Halsman / Magnum Photos

De wereld in transitie

2020 is een jaar waarin een hoop gebeurt. Een jaar van belangrijke veranderingen in de wereld die goed gedocumenteerd moeten worden. De verschillen tussen arm en rijk lijken steeds groter te worden, terwijl verschillende culturen en tradities elkaar op allerlei manieren beïnvloeden. Gesprekken over verschillende extremen worden gevoerd en meningen worden vanuit allerlei invalshoeken geuit.

De hedendaagse transities, zoals veroorzaakt door de Covid19-crisis, de Brexit en de Black Lives Matter beweging komen onder andere aan bod in deze editie van het Fotofestival Schiedam.

Programma

Dit jaar exposeert Fotofestival Schiedam onder andere Magnum Photos, een collectief van grote namen zoals Elliott Erwitt, Martin Parr, Paolo Pellegrin, Philippe Halsman, Steve McCurry en Bruce Gilden. Daarnaast zal een verzameling foto’s van beeldend kunstenaar Sarah Maple worden getoond, die de taal van de Brexit-campagne kritisch bevraagd.

foto: Fotofestival Schiedam, zoenend koppel voor twee foto's
foto: Fotofestival Schiedam

Ook Ilvy Njiokiktjien, die de 1e prijs van de Zilveren Camera 2019 in Storytelling won met haar project Born free is te zien met haar tentoonstelling Mandela’s Generation of Hope. Verder worden de winnaars van de ‘Open Call’ bekend gemaakt en wordt het werk van jong Instagram talent geëxposeerd, dat ons een kijkje biedt in de wereld van digitale kunst.

De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een enorme loods van meer dan 1600m2. Door de grote ruimte, de extra genomen maatregelen en de aangepaste looproute is het festival veilig te bezoeken.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: