Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Steve McCurry - A Life in Pictures

foto: © Steve McCurry - p. 278 Djenne, Mali, 1986

Het nieuwe boek Steve McCurry: A Life in Pictures is de grootste verzameling beelden van Steve McCurry in één enkel volume. Geschreven en samengesteld door Bonnie McCurry, Steve's zus en voorzitter van de McCurry Foundation, die vanaf het begin zijn imago heeft gesteund.

Steve McCurry: A Life in Pictures bundelt alle belangrijke avonturen van McCurry samen: van zijn allereerste journalistieke foto's genomen in de nasleep van de overstromingen van Johnstown in 1977, tot zijn eerste doorbraakreis naar Afghanistan verborgen tussen de Mujahideen, zijn vele reizen door India en Pakistan, zijn verslaggeving van het einde van de Golfoorlog in 1991 en de terroristische aanslagen van 11 september in New York, tot aan zijn meest recente werk.

foto: © Steve McCurry - p. 348 UNSEEN Omo Valley, Ethiopia, 2012
foto: © Steve McCurry - p. 348 UNSEEN Omo Valley, Ethiopia, 2012

Met een totaal van meer dan 350 afbeeldingen bevat de selectie naast zijn meest bekende foto's meer dan 100 niet eerder gepubliceerde afbeeldingen. Ook zijn persoonlijke aantekeningen, telegrammen en tickets of plaatjes te zien van zijn reizen en opdrachten, allemaal vergezeld van informatie van Bonnie McCurry - berustend op haar unieke relatie met Steve - evenals reflecties van veel vrienden en collega's van Steve.

Bonnie McCurry: "Steve's oeuvre is een testament van een leven achter de lens, met alle technische vaardigheden die daarbij komen kijken - maar meer dan dat alles weerspiegelt Steve's werk zijn diepgaande menselijke visie, zijn aandrang om personen te benaderen in hun eigen leefomstandigheden, door kilometers in hun schoenen te lopen, over mijnvelden of door moesson vloedwater dat tot aan je borst komt. Het is zo'n fotograaf die met een enkel shot een heel verhaal kan vertellen.

foto: © Steve McCurry - p. 356 UNSEEN, Moscow, Russia, 2015
foto: © Steve McCurry - p. 356 UNSEEN, Moscow, Russia, 2015

Veel van Steve's foto's zijn op gevaarlijke en geweldadige locaties gemaakt, Desondanks laten ze zien dat het leven een feest is en getuigen ze van een ontembare menselijke veerkracht en culturele kracht die mensen, ongeacht hoe moeilijk hun leven is, bij elkaar brengt en zorgt voor saamhorigheid en lachlust."

"What is important to my work is the individual picture. I photograph stories on assignment, and of course they have to be put together coherently. But what matters most is that each picture stand on its own, with its own place and feeling." - Steve McCurry

(Quote: www.stevemccurry.com)

Steve McCurry behoort tot de meest succesvolle fotografen. In een carrière van meer dan veertig jaar heeft hij enkele van de meest tot de verbeelding sprekende en bekendste beelden in de fotografie gemaakt. 

Deze nieuwe uitgave is de meest complete verzameling van zijn werk en zorgt daarnaast voor urenlang leesplezier. Een van de mooiste fotoboeken van het jaar.

Steve McCurry - A Life in Pictures - Steve McCurry/Bonnie McCurry
Pagina's: 350
Prijs: € 44,00
Uitgever: BIS Publishers
ISBN: 9781786272355

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: