Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Creatieve fotografie

Het boek Creatieve fotografie van Paul Lowe bevat technieken en tips van 100 topfotografen. Dit boek biedt inzicht in de manier waarop fotografen denken en voelen over hun vak, en in de manier waarop zich dat verhoudt tot hun begrip van de fysieke en conceptuele wereld.

Elke fotograaf heeft een eigen visie en gebruikt de formele aspecten van het medium niet alleen om de wereld te beschrijven, maar ook om deze te onderzoeken, te interpreteren en te ondervragen.

Creatieve fotografie - Paul Lowe op Fotografie.nl, isbn 9789089988072

Sommige foto's blijven je altijd bij. Soms komt dat door het onderwerp, maar veel vaker dankt een foto zijn tijdloze kwaliteit aan de vaardigheid van de fotograaf. Dit boek toont honderd iconische foto’s van de beste fotografen ter wereld en analyseert hoe zij te werk zijn gegaan, zodat de kunst afgekeken kan worden. 

De gekozen fotografen gelden niet per definitie als de beste ter wereld. De bedoeling van het boek is een brede variatie van methoden en benaderingen te tonen, in een breed historisch overzicht dat ingaat op de technische en esthetische ontwikkeling van de fotografie en een idee geeft van haar mondiale reikweidte.

Creatieve fotografie - Paul Lowe op Fotografie.nl, isbn 9789089988072

Creatieve fotografie is thematisch opgebouwd, overschrijdt de grenzen van de traditionele genres en chronologie, en beschrijft de techniek achter opvallende portretten, ongebruikelijke landschappen, onthullende reportages en onvergetelijke modefoto’s. Het herinterpreteren van het werk van anderen is een geweldige manier om een eigen, unieke visie te ontwikkelen.

Zo kom je te weten hoe ‘beslissende momenten’ gecreëerd kunnen worden, hoe Henri Cartier-Bresson lange sluitertijden gebruikt voor landschappen, zoals Simon Norfolk, en overdag experimenteert met flits, zoals Rineke Dijkstra.

Creatieve fotografie - Paul Lowe op Fotografie.nl, isbn 9789089988072

Voorafgaand aan de foto’s worden de volgende steekwoorden uitgebreid besproken: camera, kleur/toon, compositie, digitaal, belichting, flits, lens, licht, locatie, methode bewerking en onderwerp. Voor elke foto is hieruit een selectie gemaakt met een reeks technische en creatieve tips.

Dit boek is onmisbaar voor studenten en professionals, maar ook amateurfotografen kunnen inspiratie opdoen. Het brede historische en mondiale bereik maakt het tot een onmisbare introductie in de rijke geschiedenis en praktijk van de fotografie. 

"Betrokkenheid bij fotoboeken is een uitstekende manier om een fotografische visie te ontwikkelen", aldus de auteur.

Dr. Paul Lowe leidt de masteropleiding Fotojournalistiek en documentairefotografie, en is docent documentairefotografie aan het London College of Communication, University of the Arts, Londen. Hij is bekroond fotograaf, zijn werk werd gepubliceerd in Time, Newsweek, Life, The Sunday Times Magazine, The Observer en The Independent. Hij geeft geregeld presentaties over fotografie, media en educatie.

Creatieve fotografie - Paul Lowe
Pagina's: 288
Prijs: € 14,95
Uitgever: Librero
ISBN: 9789089988072

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: