Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: 360 graden fotografie & -video

Alhoewel de techniek voor 360°-fotografie met rasse schreden meer mogelijk maakt en kwalitatief vooruitgaat, zijn er toch een paar basisprincipes waarmee je rekening moet houden als je hiermee aan de slag gaat. Daarover gaat dit boek. Het gaat erom dat je situaties waarbij 360°-fotografie iets toevoegt weet te herkennen en dan over de juiste gereedschappen en kennis beschikt om mooie opnamen te maken.

De techniek van het fotograferen of filmen van scènes in 360° is nog vrij jong, maar wint snel aan populariteit. Fabrikanten van opnameapparaten spelen daar handig op in en nieuwe hardware ziet dan ook met regelmaat het levenslicht. Maar met alleen een 360°-camera maak je natuurlijk nog geen goede opname. Wiebe de jager – bekend van zijn boeken over dronefotografie en dronevideo – heeft zijn ruime ervaring met het maken van 360°-opnamen in dit praktische boek helder verwoord, gelardeerd met mooie foto's, veel links naar online-content en uiteraard de nodige tips, trucs en do’s en don’ts.

Focus op fotografie: 360°-fotografie & -video - Wiebe de Jager, isbn 9789463560160

Zo gaat hij in op actuele apparatuur, maar dringt hij er bij de aspirant-360°-foto- of videograaf ook op aan om goed na te denken over de vraag wanneer een 360°-opname echt iets toevoegt. Werken met deze nieuwe techniek vergt bovendien een heel andere mindset van de fotograaf of filmmaker. Vervolgens gaat Wiebe uitgebreid in op de praktische workflows voor het maken van foto’s of video’s in 360°. Ook het maken van 360°-luchtfoto’s met behulp van drones komt aan de orde.

Uiteraard wordt ook het delen van 360°-content behandeld, want we willen onze creaties natuurlijk wel wereldkundig maken. Dat daar af en toe wat nabewerking bij komt kijken – in programma’s als Photoshop of Final Cut Pro – blijft in dit complete boek ook niet onbesproken.

Focus op Fotografie: 360°-fotografie & -video is gericht op fotografen met een grote basiskennis van digitale fotografie.

Van dit boek is een webversie beschikbaar. Na registratie is er gratis toegang, plus relevante extra's.

Focus op fotografie: 360°-fotografie & -video - Wiebe de Jager
Pagina’s: 160
Prijs: € 27,99
Uitgever: Van Duuren

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: