Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Photoshop Tools voor Fotografen

Photoshop Tools voor fotografen

Essentiële technieken voor laagmaskers, penselen en overvloeimodi

In Photoshop Tools voor fotografen deelt fotograaf en auteur Glyn Dewis Photoshop op in slechts drie hoofdfuncties: laagmaskers, penselen en overvloeimodi. 

Glyn onderwees duizenden mensen online, in persoon en via zijn bestsellerboeken The Photoshop Workbook en Photograph Like a Thief. Steeds weer zag hij dat zodra gebruikers deze drie gereedschappen echt begrijpen, er niets is dat ze ervan weerhoudt om in Photoshop te verwezenlijken wat ze willen realiseren.

coverfoto van Glyn Dewis Photoshop Tools voor fotografen

Met Glyn die niet alleen het 'wat' maar ook het 'waarom' achter laagmaskers, penselen en overvloeimodi uitlegt, ben je in staat om verder te gaan dan elk afzonderlijk voorbeeld en die allesoverheersende vraag te stellen: 'Wat zou er gebeuren als ik deze techniek op die andere afbeelding zou gebruiken?'

Dit boek is speciaal geschreven voor fotografen met weinig kennis van Photoshop. In Photoshop tools voor fotografen lees je over:

  • Photoshop basis: onderzoek de werkruimte, de werkbalk, de optiebalk, de lagen en het deelvenster Eigenschappen van Photoshop.
  • Laagmaskers: we gaan dieper in op de basisprincipes van laagmaskers, evenals de afzonderlijke technieken voor uitsnijden, verwijdering van halo’s, vullen met inhoud behouden, kleuropzoektabellen en meer.
  • Penselen: penselen zijn nuttig voor van alles, van uitsnijden tot het maken van speciale effecten zoals sneeuw, rook, gras en zelfs je eigen handtekening
  • Overvloeimodi: gebruik overvloeimodi voor lastige selecties, het lichter en donkerder maken van een afbeelding en het opschonen van een laagmasker.
  • Aanvullende tips, trucs en technieken: Glyn wijdt een heel hoofdstuk aan 'bonus'-technieken zoals de correctie van een te rode huid, het maken van rook, het op elkaar afstemmen van kleuren en het aanbrengen van diepte in je afbeelding met contrast, licht en scherpte.

Tot slot brengt Glyn dit in het laatste hoofdstuk van het boek allemaal van begin tot eind samen in een project dat zich vooral richt op het retoucheren van foto’s.

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra's.

Glyn Dewis is professioneel fotograaf, fotobewerker en bestsellerauteur en woont in Oxford. Hij werkt voor internationale klanten, van bedrijven als de BBC, Sky TV, FOX en Air New Zealand tot atleten, muzikanten en andere professionals uit de bedrijfstak. Als Photoshop World Dream Team-instructeur, KelbyOne-instructeur en Adobe-influencer presenteert Glyn ook wereldwijd op evenementen over alle aspecten van fotografie en post-productie.

Photoshop Tools voor Fotografen - Glyn Dewis
Pagina’s: 300
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: