Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Bart Grietens wint Theaterfotografie Prijs 2019

Paradijsvertraging - Bart Grietens, winnaar Theaterfotografie Prijs 2019
foto: © Bart Grietens - Paradijsvertraging-3

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam op 15 september is de Theaterfotografie Prijs 2019 uitgereikt aan fotograaf Bart Grietens voor zijn serie over de voorstelling Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs. De prijs is een beeldje van kunstenaar Casper Faassen.

© Bart Grietens - Paradijsvertraging-8
foto: © Bart Grietens - Paradijsvertraging-8

De jury over Paradijsvertraging van Bart Grietens: "De hele serie spat van de dynamiek, emotie en energie. Elke foto leeft en intrigeert. Dit is intelligente scènefotografie in de puurste vorm, waarbij door slimme focus vrijwel elk beeld verbonden wordt met een belangrijk thema uit de voorstelling."

Dit jaar nomineerde de jury van de Theaterfotografie Prijs drie fotografen. De andere genomineerden waren Fred Debrock (Beginners) en Bas de Brouwer (Plankton). De jury bestond uit vakfotograaf Anna van Kooij (voorzitter), theaterproducent Fred Boot, vakfotograaf Chris van Houts, regisseur Daria Bukvić, ex-theaterdirecteur Bart van Mossel en acteur Rein Hofman.

Theaterfotografie is een vak apart. De foto’s moeten niet alleen als krachtig beeld op zichzelf staan, maar ook de ziel en aantrekkingskracht van een voorstelling vatten én communiceren met een publiek.

De Theaterfotografie Prijs is voor het eerst in 2015 uitgereikt aan Sanne Peper. De winnaar in 2016 was Erik Franssen en in 2017 ging de prijs naar Kurt Van der Elst. Vanaf 2017 is besloten om de prijs tweejaarlijks toe te kennen.

Waardering voor het vakmanschap van de professionele fotograaf en de theatermakers komen samen in deze prijs. Tijdens het Nederlands Theater Festival (5 t/m 15 september) werden alle genomineerde foto’s tentoongesteld.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: