Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnaar Sony World Photography Awards bekend

Vanessa Winship heeft de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year op haar naam weten te zetten. Dit werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de VIP Gala Awards Ceremony in het Palais des Festivals in Cannes. De Engelse fotografe won met haar foto in de categorie Portretten. Ze ontving hiervoor een geldbedrag van 25,000 dollar cash.

De Nederlandse ANP-fotograaf Robin Utrecht won een Sony World Photography Award in de categorie Sport. Hij kreeg de internationale fotoprijs voor zijn serie over het National Amputee Football Team van Sierra Leone.

foto: (c) Vanessa Winship; courtesy of Sony World Photography Awards - Sweet Nothing
foto: (c) Vanessa Winship; courtesy of Sony World Photography Awards - Sweet Nothing

Utrecht was al eerder samen met elf Nederlanders, verdeeld over de verschillende categorieën, genomineerd voor de prijs. Hij alleen heeft nu een prijs, een glazen trofee, gewonnen.

Een paar uur voor de ceremonie werd de beslissing genomen door de jury, een Honorary Board van elf leden, onder wie Tom Stoddart, Mary Ellen Mark, Martin Parr, Elliott Erwitt en Stephen Cohen.

Vanessa Winship bedankte de jury ook namens de Turkse meisjes die op de winnende foto staan. Winship ontving haar prijs van jurylid Elliott Erwitt in het Palais des Festivals ten overstaan van 700 VIP's en fotomarktleiders.

De elf categoriewinnaars ontvingen eveneens hun prijzen en er was applaus voor Arup Ghosh, die als beste van de amateurfotografen niet aanwezig kon zijn op de ceremonie. Phil Stern ontving de Legacy award, een prijs voor 'de individuele fotograaf die een significante bijdrage geleverd heeft aan de fotografie'.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: