Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nominaties studenten- en jeugdcompetities van SWPA 2023

Vandaag maakte de World Photography Organization de fotografen bekend van de shortlist voor de student- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2023. Winnaars van Student Photography of the Year en Youth Photographer of the Year worden op 13 april bekendgemaakt en worden getoond op de Sony World Photography Awards 2023 expositie in Somerste House in Londen.

De shortlist voor studenten bevat het werk van tien studenten van toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs uit de hele wereld. Studenten werden uitgedaagd om een reeks van vijf tot tien afbeeldingen in te dienen binnen het thema In a Changing World, die positieve verhalen en ontwikkelingen op de gehele aardbol markeren.

foto: © Bobby Cheung, China Mainland, Shortlist, Student competition, Sony World Photography Awards 2023

In verschillende projecten werd de technologische vooruitgang onderzocht, terwijl men in andere series keek naar hoe lokale gemeenschappen zich hebben aangepast aan het snelle tij van verandering. Ook familiefoto's en foto's van gewone aardse zaken werden ingezonden. De studenten op de shortlist komen uit de hele wereld, met op de lijst fotografen uit Italië, het vasteland van China, Zuid-Afrika, Colombia en Nieuw-Zeeland.

De shortlist van de jeugdcompetitie bestaat uit zeven categoriewinnaars onder de negentien jaar die allemaal een foto instuurden met hun unieke kijk op de wereld binnen het thema Your Everyday.

Sommige jonge fotografen hebben vluchtige momenten uit hun kindertijd vastgelegd, terwijl anderen zich voor inspiratie wendden tot hun leefklimaat en omgeving. De fotografen op deze shortlist komen uit internationale gebieden, waaronder Maleisië, Polen, Tsjechië en het VK, en variëren in leeftijd van veertien tot negentien jaar oud.

foto: © Petra Bašnáková, Slovakia, Shortlist, Student competition, Sony World Photography Awards 2023

De winnaar van de zeven genomineerden in de jeugdcompetitie ontvangt digitale beeldapparatuur van Sony om zijn/haar visie uit te kunnen beelden.

De Student Photographer of the Year ontvangt voor de instelling waar ze studeren €30.000,- aan digitale beeldapparatuur van Sony.

Meer info op worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: