Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Beste Nederlandse foto Sony World Photography Awards 2017

De jury van de 2017 Sony World Photography Awards heeft vandaag de foto 'Mama' van Ewa Cwikla uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 65 landen is genomen.

foto: © Ewa Cwikla - Mama, Netherlands National Awards 2017, 2017 Sony World Photography Awards
foto: © Ewa Cwikla - Mama, Netherlands National Awards 2017, 2017 Sony World Photography Awards

Ewa Cwikla's bekroonde beeld "Mama" is een delicate, originele foto die in de fotostudio van Ewa is genomen. Ewa reageert op haar onderscheiding met de National Award: “Ik ben heel blij met deze foto en ik ben ook heel blij dat hij zo door jullie wordt gewaardeerd. Ik wil graag alle winnaars feliciteren! Goed gedaan! En ik wil jullie hartelijk danken voor deze erkenning. Dit was een verrassing voor me, want er doen zoveel getalenteerde, fantastische fotografen mee aan deze wedstrijd. Portretfotografie is mijn favoriete genre, dus het voelt geweldig om erkenning en waardering te krijgen voor iets dat ik heel graag doe.

Ewa Cwikla

"Ik ben geboren in Polen - Lublin – en verhuisde in 1983 met mijn echtgenoot naar Nederland. Ik begon in 1985 in Nederland mijn studio en fotowinkel 'Ewa Foto's'. Ik had het een tijdlang heel druk met familieportretten, de verkoop van camera's en het ontwikkelen van foto's. Maar ik wist al die tijd dat ik het liefst zelf fotografeer. Daarom sloot ik in 2005 mijn winkel en opende ik mijn eigen studio. Vandaag heb ik mijn eigen studio thuis. Ik krijg volop leuke opdrachten en geef ook fotografieworkshops."

foto: © Eugene Kitsios - Hunting dolphins, Netherlands National Awards 2017, 2017 Sony World Photography Awards
foto: © Eugene Kitsios - Hunting dolphins, Netherlands National Awards 2017, 2017 Sony World Photography Awards

De overige prijswinnaars in de Netherlands National Award zijn:

  • ‍2de prijs: Selma van der Bijl voor de foto "Delighted "
  • ‍3de prijs: Eugene Kitsios voor de foto "Hunting dolphins"

De tien winnende foto’s van de categorie Open van de Sony World Photography Awards 2017 zijn vandaag ook bekend gemaakt.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: