Bezoek onze nieuwe Fotokadoshop ...

Versnel Ontsloten

Vanaf 1 juli zijn in de Centrale Hal van het Stadsarchief Amsterdam foto's van architectuurfotograaf Jan Versnel te zien. Tientallen beelden op groot formaat geven een fascinerend overzicht van de wederopbouwarchitectuur in Nederland.

foto van bouw Velsertunnel 1955 in zwartwit, mannen in een hijskraan
foto: Jan Versnel/MAI | Bouw Velsertunnel, circa 1955

Het archief van Jan Versnel (1924-2007) is waarschijnlijk het belangrijkste op het gebied van binnenhuis- en architectuurfotografie in Nederland vanaf de jaren vijftig. Vele Nederlandse architecten en vormgevers die na de oorlog bekendheid kregen, behoorden tot zijn klantenkring.

Eerder digitaliseerde het Maria Austria Instituut (MAI) tienduizend glasnegatieven van architectuurfotograaf Jan Versnel. Hedendaagse architectuurfotografen beschouwen de fotografie van Jan Versnel nog immer als inspiratiebron. Inmiddels digitaliseerde het MAI het tweede deel van zijn archief met als afsluiting een verrassende expositie waarin onbekend werk van de Meester. Met steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Versnel Ontsloten

Fototentoonstelling 1 juli - 4 september in de Centrale hal van het Stadsarchief Amsterdam

Zie ook maibeeldbank.nl. Vrij toegang.

Bestel dit boek
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Zorg ervoor dat ons mailadres voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat: info@fotografie.nl

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: