Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Versnel Ontsloten

Vanaf 1 juli zijn in de Centrale Hal van het Stadsarchief Amsterdam foto's van architectuurfotograaf Jan Versnel te zien. Tientallen beelden op groot formaat geven een fascinerend overzicht van de wederopbouwarchitectuur in Nederland.

foto van bouw Velsertunnel 1955 in zwartwit, mannen in een hijskraan
foto: Jan Versnel/MAI | Bouw Velsertunnel, circa 1955

Het archief van Jan Versnel (1924-2007) is waarschijnlijk het belangrijkste op het gebied van binnenhuis- en architectuurfotografie in Nederland vanaf de jaren vijftig. Vele Nederlandse architecten en vormgevers die na de oorlog bekendheid kregen, behoorden tot zijn klantenkring.

Eerder digitaliseerde het Maria Austria Instituut (MAI) tienduizend glasnegatieven van architectuurfotograaf Jan Versnel. Hedendaagse architectuurfotografen beschouwen de fotografie van Jan Versnel nog immer als inspiratiebron. Inmiddels digitaliseerde het MAI het tweede deel van zijn archief met als afsluiting een verrassende expositie waarin onbekend werk van de Meester. Met steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Versnel Ontsloten

Fototentoonstelling 1 juli - 4 september in de Centrale hal van het Stadsarchief Amsterdam

Zie ook maibeeldbank.nl. Vrij toegang.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: