Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Landschap en architectuur (2e editie)

Landschap en architectuur (2e editie) - Pieter Dhaeze/Bas Meelker

Een goede en onderscheidende landschaps- of architectuurfoto maken, is gezien het grote aantal onvoorspelbare ingrediënten niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk.

coverfoto Focus op Fotografie: Landschap en architectuur (2e editie) - Pieter Dhaeze/Bas Meelker, isbn 9789059406957

U ziet een prachtige foto van een adembenemende zonsopkomst of van een indrukwekkend gebouw gemaakt door een professionele fotograaf. In alle ‘eenvoud’ van deze onderwerpen zou u kunnen denken: dat kan ik ook. En dat is zo, u kunt dat. Maar dan moet u wel op hetzelfde moment, met hetzelfde gereedschap, op dezelfde plaats, met dezelfde kennis en dezelfde voorbereiding de ontspanner van uw camera indrukken.

Staat u met uw camera een metertje naar links of bent u een minuut later, dan zal de foto niet van diezelfde weergaloze kwaliteit zijn als het beeld dat u voor ogen hebt.

In dit boek, met prachtig en inspirerend beeldmateriaal van Bas Meelker, komen alle aspecten aan de orde (gereedschap, instellingen, techniek, compositie, fotobewerking en fotomontage) om u te helpen met ‘voorbedachten rade’ die foto te maken die u wilt maken.

Zo komt u zelden voor verrassingen te staan. U hoeft nooit meer onverrichter zake terug naar huis; iets wat veel argeloze landschaps- en architectuurfotografen regelmatig overkomt.

De auteurs

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites.

Bas Meelker (1972) mag zich rekenen tot de top van de Nederlandse natuur- en landschapsfotografen.

Focus op fotografie: Landschap en architectuur (2e editie) - Pieter Dhaeze/Bas Meelker
Pagina’s: 200
Prijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789059406957

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: