Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Straatfotografie expositie AMSTERDAM van Friso Kooijman

Foto: © Friso Kooijman 2017

Vandaag opent de straatfotografie expositie Amsterdam van Friso Kooijman. De expositie bestaat uit bijzonder pakkende zwart-wit straatfoto’s en kleurenfoto’s van de Gay Pride. Hij wordt georganiseerd door Frans Klos Exposities in samenwerking met Piet de Gruyter. Frans Klos Exposities organiseert al ruim 20 jaar foto exposities met winnaars van de Zilveren Camera en/of World Press Photo.

Kijken, lopen, wachten, een spurtje trekken en fotograferen op de straten van grote steden zoals Amsterdam. Altijd op zoek naar de mooiste tafereeltjes, daarom is straatfotografie op het lijf geschreven van Friso Kooijman. Zijn expositie Amsterdam bij fotografie hotspot “Piet de Gruyter”, is de opvolger van New York in 2015. De expositie is samengesteld uit werk dat Friso in de periode 2014-2017 in Amsterdam maakte.

‍foto: © Friso Kooijman 2017 - Gay danser
‍foto: © Friso Kooijman 2017

Volgens Kooijman: “Om de magie van het moment te vangen moet men de foto maken voordat mensen doorhebben dat ze onderdeel van de compositie zijn. Het magische moment is dat ene moment waarin de blik, menselijke beweging, fel daglicht en schaduw samenkomen en de compositie compleet maken. Daarom is van extreem belang om naast fotografisch inzicht lef te hebben om de foto exact op het juiste moment te maken. Mensen zijn het onderwerp of decor in een foto. Door hun handelen bestaat de juiste compositie slechts enige honderdsten van een seconde.”

Friso Kooijman sloot in 2010 zijn opleiding documentaire fotografie succesvol af aan de Fotovakschool in Amsterdam. Zijn documentaire Geloven in Amsterdam werd erg goed ontvangen en haalde de landelijke pers en media. Daarnaast exposeert hij regelmatig in Amsterdam en omgeving.

foto: © Friso Kooijman 2017 - meisje tussen mensen op straat lopend
foto: © Friso Kooijman 2017

De expositie Amsterdam is vanaf 2 juli 2017 tot en met eind augustus 2017 te zien in restaurant Piet de Gruyter aan het Van Limburg – Stirum plein 4-6 in Amsterdam (tegenover de ingang het Westergasfabriek terrein (ophaalbrug)).

Officiële opening op zondag 2 juli 2017 om 16.30 uur.

Bekijk meer foto's van Friso Kooijman op Fotogalerie.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: