Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Rotterdam Photo 2018

In scheepscontainers op het Deliplein wordt van 8 tot en met 11 februari 2018 – gedurende de Art Rotterdam Week – het gratis toegankelijke fotografie evenement Rotterdam Photo georganiseerd. Rotterdam Photo toont op laagdrempelige wijze werken van fotografen uit de hele wereld die geselecteerd zijn rondom het thema FAKE | TRUTH.

Rotterdam Photo presenteert nationaal en internationaal fotografietalent aan een zo breed mogelijk publiek. Zowel het werk van aanstormende en gevestigde makers van over de hele wereld, zoals Matthew Septimus, Ken Kitano en Andrey Kezzyn zal te zien zijn op het Deliplein, het decor van dit fotofestival. Fotografen uit onder andere Italië, Rusland, India, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland zijn vertegenwoordigd. Zowel aan de binnen- als buitenkant van de containers zullen zijn verrassende exposities te zien.

foto: © Andrey Kezzyn - Love, blood and rhetoric
foto: © Andrey Kezzyn - Love, blood and rhetoric

Ook is er veel aandacht voor werk van Rotterdamse fotografen. Zo zal het project Naked Rotterdam van fotograaf Leon Schröder voor het eerst toegankelijk zijn voor publiek. Daarnaast worden er afleveringen van Rotterdam Snapshots getoond, mini-documentaires van Rotterdamse fotografen als Jeroen van Dam en Kahlid Amakran.

Naast de bijzondere exposities in de scheepscontainers op het Deliplein, foodtrucks en muzikale performances, heeft Rotterdam Photo een uitgebreide randprogrammering. Door de hele stad, op digitale schermen, zullen fotografen de stad verfraaien met hun werk.

foto: © Matthew Septimus, uit de serie Occupy Wall Street
foto: © Matthew Septimus, uit de serie Occupy Wall Street

Daarnaast heeft Rotterdam Photo een plek in de tentoonstelling van World Press Photo 2017 in de Grote of Sint Laurenskerk. Deze jaarlijkse expositie toont wereldwijde prijswinnende persfoto’s. Rotterdam Photo laat hier werk zien van fotografen Ola Lanko, Lars van den Brink, en Marcel Kollen en Lise Straatsma, met het overkoepelende thema FAKE | TRUTH.

Verdieping wordt geboden op 10 februari tijdens Rotterdam Photo Talks, een avond voor fotoliefhebbers en professionals waarin nieuw licht wordt geworpen op onze hedendaagse beeldmaatschappij.

Op www.rotterdamphotofestival.com is het complete festivalprogramma te vinden.

Rotterdam Photo
Donderdag 8 t/m zondag 11 februari 2018
Locaties: Deliplein, Fenix 2, Rotterdamse Schouwburg en de openbare ruimte van Rotterdam 
Entree: gratis toegankelijk

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: