Richard Brocken amateurwinnaar voor Sony World Photography Awards

Vandaag 22 maart 2010 zijn de namen van de winnende amateurfotografen van de door Sony gesponsorde World Photography Awards (WPA) bekend gemaakt. Onder hen de Nederlander Richard Brocken.

Tezamen met acht acht anderen werd hij gekozen uit de in totaal 43.745 amateurfotografen die werk instuurden vanuit 144 verschillende landen. Richard Brocken won in 2009 de derde prijs van de fotowedstrijd van Fotografie.nl Thank God 4 Music, eveneens met een foto van Eva.

foto: © Richard Brocken, courtesy of Sony World Photography Awards 2010 - Portraiture

De negen winnaars

Architecture - Marianna Marcantonini, Italy
Conceptual & Constructed - Jake Lowe, Australia
Documentary - Fredrik Jalhed, Sweden
Fashion - Alex Chebotar, Russia
Landscape - Hayri Kodal, Turkey
Music - Vitali Seitz, Germany
Natural History - Alex Goh, Malaysia
Portraiture - Richard Brocken, The Netherlands
Sport - Maksym Gorbatskyi, Ukraineyi, Ukraine

De professionele finalisten maken straks kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year voorgesteld als de Iris d'or, plus 25.000 dollar en een professionele Sony-camera uitrusting. De winnende amateur ontvangt 5.000 dollar plus een professionele Sony-camera uitrusting.

De foto's van alle categoriewinnaars zullen te zien zijn in de winnaarstentoonstelling als onderdeel van een groot fotografiefestival dat voor dit jaar opnieuw in Cannes gehouden wordt.

Tijdens het festival zijn er exposities, workshops, portfolio reviews, studentenprogramma's en lezingen van leden van de World Photography Academy waaronder Jonathan Torgovnik, Idris Khan, Chloe Limpkin (Picture Director van British Harper’s Bazaar), Reza en Bill Hunt.

Info: www.worldphoto.org

Bestel dit boek