Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Open en Youth winnaars World Photography Awards 2016

© Swee Choo Oh, Malaysia, Winner, Open Competition, Arts and Culture, 2016 Sony World Photography Awards, foto van vrouw in winkel
foto: © Swee Choo Oh, Malaysia, Winner, Open Competition, Arts and Culture, 2016 Sony World Photography Awards

Vandaag 29 maart 2016 zijn de namen van de winnaars van de 'Open'- en 'Youth'-wedstrijden van de door Sony gesponsorde World Photography Awards (WPA) bekend gemaakt. Onder hen deze keer geen Nederlanders.

In totaal werden er voor de drie wedstrijden van de Awards (‘Professional’, ‘Open’ en ‘Youth’) een recordaantal foto’s van 230.103 uit 186 landen ingezonden. De tien ‘Open’- en drie ‘Youth’-winnaars werden geselecteerd uit 103.005 inzendingen. Elke winnende foto werd gekozen als de beste single shot in zijn categorie en werd beoordeeld door een panel van experts.

foto van oudere man en vrouw in badkleding op een zandvlakte bij futurische tyrap naar de hemel
‍foto: © Pedro Diaz Molins, Winner, Open Competition, Enchanted, 2016 Sony World Photography Awards

Planned Obsolescence

Fotografen van alle niveaus konden deelnemen aan de tien ‘Open’-categorieën. Bij de drie ‘Youth’-categorieën streden jonge fotografen van twaalf tot negentien jaar oud tegen elkaar. De onderlinge concurrentie waarmee de dertien winnaars moesten afrekenen was groot. Veel van de winnaars zijn liefhebbers van fotografie, maar geen professionele fotografen. De winnaars komen van overal ter wereld en de jongste winnaar is twaalf jaar.

De winnaars van de ‘Open’ wedstrijd zijn:

 • Architectuur - Filip Wolak, Polen
 • Kunst & cultuur - Swee Choo Oh, Maleisië
 • ‘Enhanced’- Pedro Díaz Molins, Spanje
 • ‘Low Light’ - Kei Nomiyama, Japan
 • Natuur & dier- Michaela Šmídová, Tsjechië
 • Panorama - Markus van Hauten, Duitsland
 • Mensen - Alexandre Meneghini, Brazilië
 • Glimlach - Alex Ingle, Schotland
 • ‘Split Second’ - Chaiyot Chanyam, Thailand
 • Reizen - Andrej Tarfila, Slovenië

De winnaars van de ‘Youth’ wedstrijd zijn:

 • Cultuur - Sepehr Jamshidi Fard, Iran (zeventien jaar)
 • Milieu - Anais Stupka, Italië (twaalf jaar)
 • Portretten - Sam Delaware, Verenigde Staten (achttien jaar)

Elke categoriewinnaar ontvangt de nieuwste systeemcamera van Sony. Tevens zal zijn/haar foto tentoongesteld worden op de 2016 Sony World Photography Awards-tentoonstelling van 22 april tot 8 mei in het Londense Somerset House. Alle winnende foto’s worden gepubliceerd in de 2016-editie van het Sony World Photography Awards-boek.

The Lantern Store

De winnaars strijden op het gala van de Sony World Photography Awards om de titel van ‘Overall Open Photographer of the Year’ of ‘Overall Youth Photographer of the Year’. Dit gala vindt plaats op 21 april in Londen. De winnaars vliegen allemaal naar Londen om hun prijs in ontvangst te nemen en de 'Overall Open Photographer of the Year' wint $5.000 (USD). De winnaars van de ‘Professional’-wedstrijd van de Awards en de ‘Overall Professional Photographer of the Year’ worden eveneens aangekondigd op 21 april.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: