Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Onderwaterfotografie bij VondelCS

foto: © Harry Fayt - The Flood
foto: © Harry Fayt - The Flood

De Belgische fotograaf Harry Fayt maakte een aantal jaren geleden de overstap naar onderwaterfotografie. Zijn werk bestaat uit opmerkelijke beelden, geschoten in de diepte van het water. Voor het eerst zijn nu de foto’s van Harry tijdens een solotentoonstelling in Amsterdam te zien bij VondelCS. 

Harry laat zich in zijn werk inspireren door de schoonheid van de vrouw in combinatie met het thema water. Vooral de originaliteit en de soms surrealistische decors in zijn werken trekken veel aandacht. Harry’s werk is internationaal al opgemerkt door de kunstwereld, galerieën en verzamelaars. Met zijn unieke stijl trekt hij wereldwijd gerenommeerde magazines, bloggers en merken aan. In 2017 was hij een van de genomineerden op de lijst Artists to Watch 2017 en won hij de gouden medaille 2017 tijdens Trierenberg Super Circuit. 

foto: © Harry Fayt - Lady and the Unicorn
foto: © Harry Fayt - Lady and the Unicorn

Over Harry Fayt

Voormalig studiofotograaf Harry Fayt (Luik, België) was jarenlang voornamelijk modefotograaf, tot enkele jaren geleden de onderwaterfotografie op zijn pad kwam. 

In 2011 besloot hij definitief het roer om te gooien en de onderwaterwereld in te duiken. Hij ontwikkelde zich in de loop van de jaren van onderwatermodefotograaf voor verschillende merken tot fine-art onderwaterfotograaf. 

Sindsdien is Harry Fayt veelvuldig bezig met esthetisch onderzoek in combinatie met het thema water. Harry gaat ervan uit, dat wat boven water mogelijk is, ook onderwater gerealiseerd kan worden. De problematiek die hij ondervindt bij de uitvoering van zijn ideeën, is zijn grote uitdaging.

Een nooit eindigend experiment die zijn foto’s laten evolueren in beelden die steeds interessanter en boeiender worden voor de kijker. Harry Fayt voelt zich als MacGyver, altijd op ontdekkingstocht en oplossingen bedenkend voor zijn onuitputtelijke ideeën. 

Underwater Photo Exhibition - Harry Fayt
10 februari t/m 9 maart 2018
Dagelijks van 09:30 - 18:00 uur in
VondelCS het MediaCafé, Amsterdam

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: