Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

4 april: Fotografencafé Kasteel Woerden

Het Fotografencafe Kasteel Woerden: maandag 4 april 2022

Het Fotografencafe Kasteel Woerden organiseert op maandag 4 april 2022 een café-avond met Jitske Schols, Sam Warnaar, Ingeborg Everaerd en Eva Veldhoen.

Programma

13.00-17.30 Workshop met Jeroen Toirkens: Jouw verhaal naar een hoger niveau.

18.00 uur Fotografendiner in het restaurant van het Kasteel Woerden.
Reserveren via info@kasteelwoerden.nl.

19.00 uur Photoplaza: Werk van aanstormend talent...

Met Photoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. 
Deze keer presenteren Sam Warnaar, Ingeborg Everaerd en Eva Veldhoen hun werk voor het FCKW-publiek:

foto: © Sam Warnaar

Sam Warnaar is autonoom fotograaf. In juli 2021 heeft Sam haar hbo-diploma behaald aan de Fotovakschool in Rotterdam. In haar werk ligt de focus op kwetsbaarheid en kracht. Voor haar laatste project Contact is Sam drie keer een week weggegaan van alle sociale contacten en verdere prikkels, zoals een boek, muziek of televisie. Alleen met haar camera in een huisje in de natuur. Op zoek naar haar puurste en meest kwetsbare zelf, vertaald in fotografie en video.

Een project over zelfacceptatie, zonder daar anderen voor nodig te hebben. Haar project is geëxposeerd in Loods 6 in Amsterdam en door het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Sam vertelt tijdens haar presentatie over haar proces en ervaringen tot nu toe als fotograaf.

Ingeborg Everaerd is een visual storyteller die wordt aangetrokken door de puurheid, kwetsbaarheid en authenticiteit van mensen over de hele wereld. Ze fotografeert graag mensen die in het dagelijks leven misschien niet opvallen, maar die een emotioneel of bijzonder verhaal met zich meedragen. Omdat Ingeborg oprecht geïnteresseerd is in, en meeleeft met de mensen die zij fotografeert, hebben ze het gevoel dat ze haar kunnen vertrouwen en haar in hun persoonlijke leven kunnen toelaten.

De omgeving waarin deze mensen leven speelt een essentiële rol in haar beelden. Ingeborg Everaerd is in 2019 afgestudeerd aan de Fotoacademie. Haar werk is de afgelopen jaren meerdere keren geëxposeerd op verschillende fotofestivals in zowel Nederland als het buitenland.

foto: © Jitske Schols

Eva Veldhoen verruilde in 2018 de advocatuur voor de fotografie. Haar foto’s zijn esthetisch, met een focus op vorm, compositie en veelal kleur. Ware schoonheid is voor haar pas aanwezig wanneer er ‘echtheid’ in doorsijpelt, wat kan zitten in een verhaal, emotie, humor of iets dat schuurt. Eva raakt geïnspireerd door de externe, fysieke wereld om haar heen, maar ook – misschien nog wel meer – door haar eigen verbeeldingswereld.

Dit heeft te maken met het pad wat ze zelf afgelegde (en nog steeds aflegt), dat gaat over het opnieuw verbinden met haar intuïtie. Eva is o.a. geïnteresseerd in het creatieproces. Wat gebeurt er als we springen, gewoon beginnen, om daarna verder te zien? Wat als alles er al is?

20.00 uur - Jitske Schols: De kunst van het vertellen

Haar verhaal gaat over het vertellen van vergeten of verloren gegane verhalen met kunst en beeld in plaats van met woorden.

Jitske Schols (geb. 1969, Rotterdam, Nederland) werkt met verschillende media, waaronder fotografie, schilderen en het maken van collages. Schols raakte gefascineerd door het verstrijken van de tijd en wat het doet met mensen, dingen of geschiedenissen na het lezen van een boek in de jaren tachtig over de voormalige bewoners van haar ouderlijk huis. In haar kunstwerken richt Schols zich vaak op onvertelde of vergeten (vrouwelijke) verhalen, waardoor de geschiedenis terug naar het heden wordt gebracht. Ze staat bekend om haar fotografische portretten in landelijke dagbladen als De Volkskrant (De zin van het leven), Het Parool of AD Magazine.

foto: © Jitske Schols

21.00 uur: Portfolio reviews door Katharina Pohlmann, Corrie de Kruif, Evelyne Jacq en Roel van der Bij

Gasten kunnen een aantal foto’s voorleggen aan deze reviewers en die zullen, ieder vanuit hun eigen insteek, de sterke en minder sterke punten van de foto bespreken.
Onze reviewers hebben een jarenlange ervaring in de fotografiewereld en hebben veel ervaring als coach/leermeester. Met de adviezen van de reviewers krijg je
handvatten om nog meer uit je fotowerk te halen.

(De intekenlijsten liggen op de Lange Tafel.)

Corrie de Kruif heeft zich gespecialiseerd als afscheids- en herinneringsfotograaf. Zij is ook kunstenaar. Ze is als autonoom fotograaf afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. In haar werk als kunstenaar onderzoekt zij universele emoties, waarbij het accent ligt op veerkracht en liefde voor het leven.

Evelyne Jacq heeft ruim 20 jaar ervaring als persfotografe voor onder meer NRC Handelsblad, NRC Next en Foto-persbureau Hollandse Hoogte. In Bretagne, waar als
Française haar wortels liggen, vindt ze de rust en ruimte om zich uitsluitend te richten op autonome fotografie.

Roel van der Bij heeft opleidingen gevolgd aan het Grafisch Lyceum te Utrecht, de Famous Artist School (fotografie) te Amsterdam, de Nieuwe Academie voor
Beeldende Kunsten te Utrecht en bij de Woerdense kunstenaars Henk Schippers en Jan Vermaat. De drang om te tekenen en te schilderen is hem in het bloed meegegeven.

Voor meer informatie: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

TOEGANG GRATIS | AANMELDEN NIET NODIG

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: