Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Modefotograaf Marc de Groot

'Iets simpels. Het is alleen maar een meisje dat in de camera kijkt, voor de rest niets, geen achtergrond, geen bijzonder licht… Waar het bij mij om gaat is of je de foto voelt. Ik werk tijdens shoots vaak samen met mijn vrouw en zij vraagt me soms of ik ’t voel. En deze foto van Chloë Sevigny voel ik - alhoewel een paar jaar oud - nog steeds.

Met die vuist tegen haar hoofd zit er een soort van jaren-zestig-Jane-Fonda-twist in. Toch is de foto gemaakt in 2005 in Los Angeles voor de Italiaanse Elle en ter ere van het twintigjarige bestaan van Dolce & Gabbana als label. Voor de serie is allemaal kleding van Dolce & Gabbana door de jaren heen invlogen waaruit Chloë haar eigen combinaties van nieuw en oud heeft gekozen.

Blond model gefotografeerd door modefotograaf Marc de Groot

Mijn werk als modefotograaf speelt zich af rond vragen wie je fotografeert en waarom? Wat trek je het model aan? Wat doet de combinatie: doet de persoon iets voor de kleding of andersom? En welk licht zet je daar bij op? Het is als koken, als een kok met z’n kruiden. Dat is de essentie van wat ik doe. Maar Chloë heeft dat allemaal van zichzelf. Ze heeft power, overtuigingskracht en maakt altijd goede keuzes. Ook in haar filmcarrière. Ze is altijd een stapje voor, iemand die dingen kan maken. Bovendien is ze ontzettend leuk, aardig, positief, sexy, heerlijk. Voor mij staat ze symbool voor die ongrijpbare coolness, en die leg ik graag vast.'

Naam: Marc de Groot (1964)
Woonplaats: Amsterdam
Info: www.marcdegroot.net

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: