Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

7 oktober: Fotografencafé Kasteel Woerden

Het Fotografencafe Kasteel Woerden organiseert op maandag 7 oktober 2019 een café-avond met Henk Wildschut, Willem Jacobs, Wim Salki en Martijn Kuijper.

Programma

18.00 uur Fotografendiner in het restaurant van het Kasteel Woerden.
Aanmelden voor 3 oktober 2019 via info@kasteelwoerden.nl.

19.00 uur Photoplaza: Werk van aanstormend talent...

Met Photoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. 
Deze keer maken de volgende (startende) fotografen gebruik van de gelegenheid hun werk voor het FCKW-publiek te presenteren:

Henk Wildschut - 05-Calais, France, January 2006
foto: Henk Wildschut - 05-Calais, France, January 2006

Willem Jacobs: Taal-, beeldarbeider. Taal is bij Willem Jacobs altijd een leidraad in zijn leven geweest en dat is het nog steeds. Bij de fotografen Dies Groot en Hans van Ommeren heeft hij ook zijn beeldtaal ontwikkeld wat resulteerde in zijn eerste expositie Rietwerk die afgelopen mei te zien was bij Galerie van Slagmaat in Woerden. 
Vier seizoenen lang struinen rond de plas in Waterrijk leverde prachtige gedichten en foto’s op over het riet rond de plas.

Wim Salki: Kunstenaar, fotograaf. "Als kunstenaar produceer ik geen weergave van de werkelijkheid. Mijn foto’s en installaties zijn een reflectie van de werkelijkheid zoals ik deze persoonlijk ervaar. Ik ben geen rock en roll-kunstenaar. Geen activistische en ook geen burgerlijke kunstenaar. Daarom zie je dit ook niet terug in mijn beelden. Mocht dat wél een keer het geval zijn dan zal ik trachten te ontkennen dat ik het ben."

Marijn Kuijper komt vertellen over zijn nieuwe boek Regarding you & me. "Mijn vader stierf in 1983, toen ik slechts drie jaar oud was. Bij vele gelegenheden heb ik hem gemist als vaderfiguur en rolmodel. Toen hij stierf, was ik zijn dochter. Ik heb hem nooit kunnen vertellen dat ik transgender ben. Nu ik op het punt sta vader te worden, wordt de wens om dichter bij hem te komen nog sterker." (onder voorbehoud)

20.00 uur: Henk Wildschut: Shelter, Ville de Calais en Rooted.

Henk Wildschut vertelt over zijn werk rond het thema immigratie en vluchtelingen. Daarbij geeft hij inzicht in zijn werkwijze en laat hij zien welke invloed media en journalistiek heeft op onze beeldvorming.

Henk Wildschut kerk Ville de Calais
foto: Henk Wildschut kerk Ville de Calais

Ruim vijftien jaar was de rode draad in zijn werk de Europese vluchtelingen problematiek. Hij richt zich niet op de hartverscheurende individuele persoonlijke verhalen. Toch zijn de vluchtelingen voortdurend en op veelzeggende wijze aanwezig, via hun pogingen om een thuis te creëren en te overleven.

In zijn boek Ville de Calais volgt hij de opkomst en ondergang van de informele vluchtelingen-stad net buiten de stadsgrenzen van het Franse stadje Calais. Het fotoboek is voor Wildschut de ideale manier om zijn verhaal te vertellen en binnen dit onderwerp publiceerde hij Shelter (2011), Ville de Calais ( 2017) en Rooted (2019).
Met Ville de Calais won hij de Nederlandse Fotoboekenprijs 2019.

21.15 uur: Portfolio reviews door professionele fotografen/ reviewer

Fotografen worden uitgenodigd hun foto’s voor te leggen aan reviewers die deze foto’s van advies zullen voorzien. Vanavond zijn hiervoor beschikbaar:

  • Dies Groot (vakfotograaf, fotocursussen),
  • Corrie de Kruif : conceptuele- en documentaire fotografie
  • Diana Bokje: fotocoach, jurylid, lezingen
  • Katharina Pöhlmann, fotograaf (autonome, documentaire en conceptuele fotografie en portretten)
  • Tom Meerman: fotoboeken, onderwijs, fotojurering

Voor meer informatie: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

TOEGANG GRATIS | VRIJ PARKEREN

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: