Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Foto & Film Amsterdam 1920-1940

De tentoonstelling Modern Perspectives biedt een breed panorama van fotografische en filmische creativiteit. Originele foto’s van 35 internationaal bekende fotografen en een in samenwerking met Eye Filmmuseum gemaakte selectie van filmfragmenten tonen een bijzondere periode in de geschiedenis van de beeldcultuur.

foto: Carel Blazer/Maria Austria Instituut - Zelfportret met Ineke, 1933
foto: Carel Blazer/Maria Austria Instituut - Zelfportret met Ineke, 1933

Voor de beeldcultuur was het interbellum een van de meest creatieve perioden in de geschiedenis, toen de camera een verlengstuk werd van het menselijk oog. Film was hét nieuwe medium en de filmtechniek en het kino-oog inspireerden kunstenaars en fotografen tot een nieuwe blik op vertrouwde onderwerpen. In Amsterdam streken veel immigranten neer, die hun stempel drukten op de nieuwe richting van de fotografie en film.

Modern Perspectives laat onder andere zien hoe groot de internationale invloed was op fotografie en film in Amsterdam door de vele immigranten die zich hier vestigden.
Vrouwen spelen in deze periode een grote rol voor en achter de camera en zijn voor het eerst actief en zichtbaar als professionele fotografen en kunstenaars. Fotografen als Eva Besnyö en Emmy Andriesse kregen in deze periode naamsbekendheid en presenteerden hun werk op verschillende exposities.

Modern Perspectives
Foto & Film Amsterdam 1920-1940
 -  i.s.m. Eye Filmmuseum
18 oktober 2019 – 16 februari 2020, Stadsarchief Amsterdam

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: