Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful.

De documentaire over Helmut Newton, Helmut Newton: The Bad and the Beautiful, wordt op 10 september uitgebracht in de bioscoop door filmdistributeur The Searchers. Helmut Newton wordt tot ’s werelds beroemdste fotografen gerekend dankzij zijn provocerende en onconventionele portretten van vrouwen.

Affiche Documentaire Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

(Lees meer over de winactie onderaan het artikel.)

In openhartige interviews vertellen o.a. Grace Jones, Isabella Rosselini en June Newton over Newton’s werkwijze, zijn kunst en ook zijn invloed op internationale kunst en modeadvertenties.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik?

De prachtige foto's van Helmut Newton worden in de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful – bioscooprelease 10 september

Win 2 vrijkaarten plus Helmut Newtons boek: Work t.w.v. €30,=..., like ons op Facebook vóór 10 september en stuur een DM met vermelding 'Bad and Beautiful' zodat we je kunnen benaderen na de loting !

Bekijk de trailer:

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: