Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nominaties studenten- en jeugdcompetities van SWPA 2021

Vandaag maakt de World Photography Organization de fotografen bekend op de shortlist van de student- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2021. Winnaars van Student Photography of the Year en Youth Photographer of the Year worden op 15 april bekendgemaakt via de online kanalen van de World Photography Organisation.

De shortlist voor studenten bevat het werk van 10 studenten van toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs van over de hele wereld. Studenten werden uitgedaagd om een reeks van vijf tot tien afbeeldingen in te dienen, gebaseerd op twee verschillende instructies.

foto: © Hannah Davey, New Zealander, Shortlist, Student Competition, Building a better future, 2021 Sony World Photography Awards - Kind in Nepal aan spelbord
foto: © Hannah Davey, New Zealander, Shortlist, Student Competition, Building a better future, 2021 Sony World Photography Awards

De eerste instructie betrof Building a better future waarbij de studenten werd gevraagd verhalen te vertellen van degenen die werken aan een betere toekomst voor iedereen, in de context van een uitdagend 2020.

Deze tien studenten zijn nu door naar de tweede fase van de wedstrijd en worden elk beloond met digitale beeldapparatuur van Sony om hun tweede opdracht Our Time te voltooien. De instructie daagt studenten uit om een serie afbeeldingen te maken die onderzoekt hoe zij en hun tijdgenoten de wereld zien en hoe ze deze hopen te veranderen.

De shortlist van de jeugdcompetitie bestaat uit zes categoriewinnaars die elk focussen op een ander maandelijks thema van juli tot december 2020.

foto: © Pubarun Basu, India, Shortlist, Youth, Composition and Design, 2021 Sony World Photography Awards - Van achter de gordijnen probeert een paar handen door te breken,
foto: © Pubarun Basu, India, Shortlist, Youth, Composition and Design, 2021 Sony World Photography Awards

Op de foto van Pubarun Basu (India, 19 jaar, ‘compositie en design’, juli 2020) worden de schaduwen van parallelle leuningen geprojecteerd op gordijnen in het huis van de fotograaf, waardoor de illusie ontstaat van balken van een kooi. Van achter de gordijnen probeert een paar handen door te breken, wat een gevoel van beknelling overbrengt dat zo velen over de hele wereld het afgelopen jaar hebben gedeeld.

De winnaar van de zes genomineerden in de jeugdcompetitie ontvangt een reeks digitale beeldapparatuur van Sony om zijn visie vast te leggen.

De Student Photographer of the Year wordt op 15 april 2021 bekendgemaakt en ontvangt voor hun instelling €30.000 aan digitale beeldapparatuur van Sony.

Meer info op worldphoto.org.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: