Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon EOS R6 Mark II

Canon EOS R6 Mark II: een full-frame semiprofessionele systeemcamera voor creatieve content creators

De Canon EOS R6 Mark II is de nieuwste en daarmee weer een snellere full-frame systeemcamera in Canons portfolio die gebruik maakt van de functionaliteit van de RF-vatting. Als onderdeel van het innovatieve EOS R System biedt deze camera 40 fps, AF bij weinig omgevingslicht en 6K RAW/ 4K UHD videoregistratie.

De EOS R6 Mark II kan objecten op de voet volgen en scherp in beeld houden, terwijl ze zich door een opname verplaatsen. Met behulp van verbeterde deep learning kunstmatige intelligentie worden personen, voertuigen - waaronder nu ook vliegtuigen en treinen - en dieren, zoals paarden en zebra’s, herkend. Het type onderwerp dat moet worden gedetecteerd, kan worden gekozen in het menu of met de nieuwe Auto-optie, afhankelijk van het scenario waarin de fotograaf actief is.

Met de oogdetectie kunnen gebruikers aangeven op welk oog (links of rechts) moet worden scherpgesteld. Als de ogen niet kunnen worden gedetecteerd, stelt de EOS R6 Mark II in plaats daarvan scherp op het gezicht. Als een persoon zich even afwendt, blijft de camera het hoofd volgen. Wanneer het hoofd niet langer zichtbaar is, gaat deze camera van Canon verder met het volgen van het lichaam.

Met behulp van de gecombineerde 8-stops Image Stabilizor- optisch en in-body - kunnen lange belichtingen uit de hand worden gemaakt. Met trillingvrij scherpstellen bij lichtniveaus tot -6.5EV en de mogelijkheid om beelden vast te leggen tot ISO 102.400 kunnen fotografen óók de sfeer waarheidsgetrouw vastleggen, ongeacht de omstandigheden tijdens de opname.

De R6 Mark II kan continu-opnamen maken tot 40 fps. Hierbij kunnen vluchtige momenten worden vastgelegd die nauwelijks waarneembaar zijn voor het menselijk oog. Vergeleken met de EOS R6 vermindert de nieuwe sensor de rolling shutter, waardoor de elektronische sluiter van de camera kan worden gebruikt om snel bewegende onderwerpen te bevriezen.

De nieuwe EOS R6 Mark II sluit daarnaast aan op de behoefte van fotografen door de actie vast te leggen voordat de opname begint. De camera registreert een halve seconde aan vooropname in de RAW Burst-modus. Dat is een groot voordeel bij het fotograferen van onvoorspelbare onderwerpen, van topsporters tot jonge kinderen.

Met de vernieuwde Bluetooth v.5 en Wi-Fi (5 GHz) kan de EOS R6 Mark II eenvoudig worden verbonden met een smartphone en netwerken die het delen van bestanden met hoge snelheid en FTP/FTPS/SFTP-overdracht mogelijk maken. Hierdoor is het gemakkelijk om content te bewerken en te delen, zelfs onderweg. De camera kan ook op afstand worden bediend met de apps Camera Connect en EOS Utility, gekoppeld aan de pc, Mac of smartphone via Wi-Fi of snelle USB-C-kabel.

De EOS R6 Mark II kan bovendien zonder installatie van extra software als webcam worden gebruikt op pc- en Mac-computers met programma’s voor videocalls zoals Skype, Zoom en Teams. De camera biedt een hogere beeldkwaliteit dan standaard computer webcams.

Canon introduceert daarnaast óók de RF 135mm F1.8L IS USM - een tele-primelens die ideaal is voor het maken van portretten in omgevingen met weinig licht - en de SPEEDLITE EL-5, een krachtige Speedlite voor opnamen tijdens bruiloften en evenementen.

De Canon EOS R6 Mark II systeemcamera is leverbaar vanaf 29 november 2022 voor een verkoopprijs van € 2.929,=.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: