Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Nachtfotobijbel - 101 Tips voor Noeste Nachtfotografie

Met het boek De Nachtfotobijbel word je geïnspireerd om met plezier prachtige avond- en nachtfoto's te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 101 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Bewogen foto's, lelijk flitslicht en digitale ruis. De meeste fotografen maken hun foto's het liefste als er veel licht is. Zonde, want ze missen dan veel mooie fotomomenten. Fotograferen hoeft niet op te houden als de zon onder gaat. Ook in de avond en nacht kun je de meest prachtige foto's maken van landschappen, gebouwen en zelfs van mensen en dieren.

In dit boek krijg je van nachtfotograaf Nando Harmsen eenvoudige, praktische tips waardoor je perfecte avond- en nachtfoto’s kunt maken.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

  • Welke apparatuur onmisbaar is wanneer je in het donker wilt gaan fotograferen en hoe je een miskoop voorkomt
  • Hoe je zorgt voor de juiste belichting voor je foto, zelfs als je in het pikdonker staat te fotograferen
  • Welke onderwerpen het best geschikt zijn voor nachtfotografie, ook als je dat eigenlijk niet zou verwachten.
  • Hoe je de mooiste foto's van sterren en de Melkweg maakt, ondanks de lichtvervuiling in Nederland.
  • Welke nabewerkingen geschikt zijn voor nachtfoto's én waar je beter maar niet te ver kunt gaan in je bewerkingen

Het boek bestaat uit 14 hoofdstukken: Apparatuur, Hulpmiddelen, Instellingen, Belichting, Technieken, Compositie en beeldopbouw, Kies de juiste plek op het juiste moment, Nachtfotografie in de stad en dorp, Landschap met sterren, Bijzondere nachtfotografie, De maan fotograferen, Creatieve technieken, Bewerkingen en Aandachtspunten.

Per pagina wordt een tip getoond (inclusief bijpassende foto).

Je krijgt bovendien bij het boek gratis een maand lang toegang tot alle fotografiecursussen op Photofacts Academy via de instructies in het boek. Uiteraard zitten hier ook nuttige cursussen voor nachtfotografen bij.

Over de auteur

Nando Harmsen is als fotograaf gespecialiseerd in nachtfotografie. Hij fotografeert al vanaf 10 jarige leeftijd. Daarnaast geeft hij lezingen, workshops, masterclasses en begeleide fotoreizen. Nando deelt zijn kennis ook in artikelen op zijn persoonlijke fotografieblog, magazines en op Photofacts.

De Portretbijbel - 101 Tips voor Noeste Nachtfotografie - Nando Harmsen
Pagina’s: 152
Prijs: € 25,00
Uitgever: Photofacts Publishing
ISBN: 9789492325068

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: