Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nikon introduceert de D4S

Nikon D4S

Vandaag kondigt Nikon de D4S aan, een nieuw FX-formaat topmodel van 16,2 megapixels. Het fotograferen bij weinig licht is hiermee verbeterd dankzij een zeer groot ISO-bereik en EXPEED 4-beeldverwerking.

Nieuwe AF-prestaties zorgen voor een betere scherpstelling en tracking bij 11 bps, terwijl de nieuwe stand Groep-veld-AF een veel nauwkeuriger controle over het AF-veld biedt. Nikon's bestandsindeling RAW S-formaat versnelt de beeldoverdracht naar netwerken, terwijl een Gigabit 100/1000TX Ethernet-poort een supersnelle verbinding mogelijk maakt.ISO-prestaties

Nikon D4s

De vernieuwde sensor van de camera biedt een zeer hoge beeldkwaliteit en het brede ISO-bereik van 100-25.600 is uitbreidbaar tot een toonaangevende 409.600 (equivalent). Nikon’s nieuwe EXPEED 4-beeldverwerkingsengine tilt de complete prestaties van de camera naar een hoger niveau, waarbij beeldweergave en ISO-prestaties aanzienlijk zijn verbeterd.

Hogere snelheden

Het aantal beelden per seconden bij AF-tracking is verhoogd van 10 bps naar 11 bps, waardoor de D4S de D-SLR-camera met de snelste autofocus in de Nikon-geschiedenis is. De camera heeft een Gigabit 100/1000TX Ethernet-poort en biedt de nieuwe optie RAW S-formaat voor een snellere beeldoverdracht. Als elke milliseconde telt, kan de sluitervertraging van 42 ms een doorslaggevende voorsprong geven doordat gebuikers in een oogwenk foto’s kunnen maken.

In deze uitvoering is de terugkaatsing van de spiegel verminderd, wat zorgt voor een stabiel zoekerbeeld met een minimale black-out van de zoeker wanneer u opnamen maakt op hoge snelheden.

Nikon D4s achterkant

Betere AF

De D4S beschikt nu over de nieuwe stand Groep-veld-AF. Groep-veld-AF bepaalt de grootte van het autofocusveld nauwkeuriger. Hierbij worden vijf verschillende AF-velden, die al naar gelang de compositie over de 51 punten kunnen worden verplaatst, voortdurend gecontroleerd. Als gebruikers fotograferen in deze stand, kunnen snel bewegende onderwerpen met een uitzonderlijke precisie over grote afstanden worden gevolgd.

Belangrijkste kenmerken:

 • Vernieuwde FX-formaat sensor van 16,2 MP.
 • ISO-bereik van 100-25.600 uitbreidbaar tot 409.600 (equivalent).
 • 11 bps met AF: 11 bps in FX-formaat met een betere AE/AF dan de D4.
 • EXPEED 4.
 • Verbeteringen in de AF: verbeterde scherpstelvergrendeling, nieuwe opties voor beperkingen in de AF-stand plus de nieuwe stand Groep-veld-AF.
 • Multi-veldstand D-film: Full HD-films (1080p) in FX- en DX-formaat met beeldsnelheden van 60p/50p/30p/25p/24p. Biedt drie sensoruitsnedeformaten (FX, DX en Full HD crop van circa 2,7x) en ongecomprimeerde HDMI-uitvoer. Toegang tot het ISO bereik vanaf 200 ISO en hoger en controle over sluitertijd, diafragma en audioniveau tijdens het filmen. Nikon’s 3D-ruisonderdrukking vermindert willekeurige ruis en de camera biedt ook geavanceerde opties voor audioregeling.
 • Robuust in het veld: weerbestendige metalen body.
 • Gigabit 100/1000TX Ethernet-poort en de bestandsindeling RAW S-formaat voor een snellere beeldoverdracht. Compatibel met Nikon’s WT-5 draadloze zender.
 • Monitor met instelbare kleuren: lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met 921.000 beeldpunten met anti-reflectie, waarvan de kleurbalans en helderheid is aan te passen.
 • Snelle duurzame sluiter: een standaard gebruiksduur van 400.000 ontspancycli en een sluitertijd van 1/8000 tot 30 sec. met flitssynchronisatie tot 1/250 sec.
 • Spot-witbalansmeting
 • EL-18a accu met hoge capaciteit.
 • Opslagmedia: twee kaartsleuven, een voor snelle CF-kaarten (UDMA 7) en een voor snelle XQD-kaarten met een hoge capaciteit.

De D4S is leverbaar vanaf 6 maart. De adviesprijs van de body bedraagt € 6.149, -

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: