Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Nikon Autofocus

Autofocus (AF) is een misleidende term. Autofocus gaat niet vanzelf, maar heeft aandacht nodig - tenzij het niet uitmaakt waarop de camera scherpstelt.

Eerst moet bekeken worden hoe de camera werkt en welke knoppen er op de camera en op het objectief bediend moeten worden. Ook in de menu’s moet opgezocht worden welke instellingen er zijn, wat ze betekenen en hoe ze aan te passen zijn. Al die instellingen zijn verre van vanzelfsprekend.

Focus op Fotografie: Nikon Autofocus - Dré de Man

Vóór het fotograferen moet een keuze gemaakt worden uit alle instellingen en na uittesten dienen mogelijk de instellingen opnieuw aangepast te worden.

Daar staat gelukkig tegenover dat wanneer dit goed gaat, er keer op keer super scherpe foto’s worden gemaakt, zelfs wanneer er tien of meer opnamen per seconde gemaakt worden.

Nikon Autofocus laat zien hoe al die instellingen voor autofocus zijn ontstaan en waarom en hoe ze aangepast kunnen worden. Het boek laat ook zien welk instellingen voor welk soort fotografie van belang zijn: het fotograferen van een vogel, is heel anders dan het fotograferen voor een huwelijksreportage en weer anders dan het fotograferen bij een voetbalwedstrijd.

Zeker niet alle instellingen hoeven gebruikt te worden. Vaak volstaat het een paar sets te maken, bijvoorbeeld met behulp van geheugenbanken met persoonlijke instellingen.

De opnamebanken kunnen ook boven in het menu geplaatst worden en met een toegewezen knop direct geselecteerd worden.

Na registratie krijg je gratis toegang tot de webversie van het boek, plus relevante extra's.

Over de auteur

Dré de Man schreef al tientallen boeken over fotografie en Nikon-camera's. Hij studeerde Nederlands, volgde een dagopleiding fotografie bij Hans Götze en combineert al decennialang fotografie en journalistiek. Momenteel is hij de drijvende kracht achter de serie Dr3boek, die geheel door hemzelf wordt geproduceerd.

Focus op Fotografie: Nikon Autofocus - Dré de Man
Pagina's: 208
Prijs: € 29,99
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789463560139

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: